7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tek hayali öğretmen olmak

Diyarbakır'da çocukken beşikten düşen ve maddi imkansızlıklar nedeniyle gerekli tedaviyi olamadığı için sağ gözünü kaybeden İlknur Kudret Fenerci ameliyat olamazsa diğer gözünü de kaybedecek. Gözü yeterince göremediği için okulu bırakmak zorunda kalan İlknur ve baba Sebahattin Fenerci yardımseverlerden destek bekliyor.

Tüm Türkiye'de yarıyıl tatili sona ererken Diyarbakır'da tam bir dram yaşanıyor. 17 yaşında olan İlknur Kudret Fenerci çocukken bir dikkatsizlik sonucu beşikten düştükten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi edilemediği için sağ gözünü kaybetti. Sağ gözüne silikon takılan İlknur, sağ gözünü de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Kitaplarını elinden düşürmeyen ve küçük yazıları görmemesine rağmen kitaplardaki resimlene bakarak okul hasretini gideren İlknur çaresizlikten yakınıyor. 3 odalı evinde kendisi gibi gözünden problemli olan küçük kardeşi ile zaman geçiren İlknur bir an önce sağlığına kavuşup okula dönmek istiyor. İlköğretim öğretmeni olmak isteyen İlknur'a en büyük desteği baba Sebahattin Fenerci veriyor. Kitaplardaki yazıları göremediği ve sokağa çıkamadığı için İlknur okul yıllarında dilinden hiç düşürmediği İstiklal Marşı'nı okuyarak zamanını geçiriyor. İşsiz olan baba Sebahattin Fenerci maddi imkansızlıklar nedeni ile kızına fazla zaman ayıramamanın üzüntüsünü çekiyor.

Oldukça dertli görünen baba Fenerci, kızının rahatsızlığı nedeniyle iki senedir İstanbul'a gidip geldiklerini belirterek, "Kızım iki defa gözlerinden ameliyat oldu. 3 ayda bir kontrole gidiyor. Kızım küçükken beşikten düştü. Okula gittiği zaman hareketler yaptığı için gözdeki problemler büyüdü. Şu anda kızımın gözünde silikon var. Tek gözü görmüyor. İstanbul'a gideceğiz. Yine bir ameliyat daha olması gerek. Diğer gözü de gözetim altında. Onun da lazerle ameliyat edilmesi gerekir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.
Bize gidiş geliş parası versinler yeter'' dedi.

TEK HAYALİM İLKÖĞRETİM ÖĞRETMENİ OLMAK

Gözlerinde problem olduğu için okulu bırakmak zorunda kalan İlknur Kudret Fenerci, küçükken beşikten düştüğünü belirterek, "Bu yüzden gözlerimde kayma oluşmuş. O zaman tedavi uygulamak istemişler. Ama maddi durum olmadığı için yeterince yapılmamış. Gözlük kullanıyordum: Lise birinci sınıfa kadar okudum. 23 Nisan çalışmalarına katıldığım için gözlerim karama yapmış. Göz zarım yırtılmış. Aniden İstanbul'a havale ettiler. 20 gün içinde ameliyat olmam gerekirdi, diğer göze yansımaması için. Fakat maddi imkansızlıklar nedeni ile olamadım. Normal hastaneye gittiğim için bir sonuç da alamıyoruz. Özel hastane olursa üzerinde duran biri olursa İnşaallah iyi sonuçlar alırız. Lise birinci sınıfı son dönemlerinde bıraktım. Yazıları seçemiyordum. İstanbul'a gittim. Ameliyat oldum. Okul okumayı istiyorum. Gözlerim beni çok etkiledi. Arkadaşlarımı özlüyorum. Ben bu gözlerle bile okumak istiyorum. İlköğretim öğretmeni olmak istiyorum. Yardım eli uzatanlardan ne gerekirse bana yapsınlar. Göz tedavimi uygulasınlar.
Masraflarımı karşılasınlar'' şeklinde konuştu.

İlknur, aile fotoğraflarını göstererek eski haline dönmek istediğini söylerken, kendini anlatan bir şarkı söylemeyi de ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?