7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tekel işçilerine davullu zurnalı destek

DİYARBAKIR'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in bir günlük ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemi kararı uyarınca, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Diyarbakır'da iş bırakan işçiler Dağkapı Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından davul zurna eşliğinde halay çekti.

Çalıştıkları kurumlar önünde toplanan çeşitli sendika üyeleri yürüyerek Dağkapı Meydanı'na kadar geldi. Burada Tekel işçileri adına, Ankara'da bulunan bir Tekel işçisinin eşi Serfinaz Sarı, bir konuşma yaptı.

Hükümetin Tekel işçileri ile ilgili kararını eleştiren Sarı, ''Eşlerimiz Ankara'nın soğuğunda ekmek mücadele verirken, biz yatağımızda nasıl uyuyabiliriz. Eşlerimizin, kardeşlerimizin ve çocuklarımızın istediği çok şey değil, 4 C'nin iptalidir. Ölümüne direnen eşlerimizin yanında olacağız'' dedi.

Daha sonra sendikalar adına bir konuşma yapan Türk-İş Diyarbakır Şube Başkanı Bahri Karakoç da, Ankara'da sürmekte olan Tekel işçileri direnişinin, Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazandığını kaydetti.

Tekel direnişinin emekçiler için ortak bir direnme noktası olduğunu ifade eden Karakoç, ''Direnişin kaybedilmesinin sonuçları bütün emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım grevinde yaşandığı gibi, emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir. Bu nedenle tüm emek güçleri için bu direniş, kazanılması mutlak zorunlu olan bir kader savaşı niteliğindedir. Biliyoruz ki Tekel işçileri kazanırsa, biz emekçiler hepimiz kazanacağız''

şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli siyasi partilerin de desteklediği basın açıklamasına katılan grup, davul zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DİYARBAKIR'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:26:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 23:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?