5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

'Teknokent' çalışmalarına başlandı

Üniversitelerde üretilen bilginin sanayi sektörüne aktarımı olan "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknokent)" kurma fikri, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin yaptığı toplantıyla hayata geçirildi. 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç başkanlığında yapılan toplantıda, Teknokent kurulması için sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemi vurgulandı. 

Canoruç, "Şehrimizin gelişimi için birçok çalışmaya imza attık. Yeşil Vadi ve Dicle Vadisi Projesi ile On Gözlü Köprü'den üniversite arazisine kadar her yeri ağaçlandırdık. Son 6.5 yıl içinde Dicle Üniversitesi'ndeki olumlu gelişme çok net bir şekilde görülmektedir. Altyapı, sağlık ve daha birçok yönden gelişim sağlanmıştır. Diyarbakır için hangi proje faydalı ise, yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu projelerden biri olan Teknokent, sivil toplum örgütleri ve kalifiye elamanın desteğiyle hayata geçirilecektir" dedi. 

Teknokent ile, ülkemizin uluslararası arenada rekabet gücünü arttıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara, araştırmacılara ve akademisyenlere sunduğu çağdaş alt yapı-üst yapı olanaklarıyla gerçekleştireceği üniversite sanayi işbirliğini arttıracak etkinliklerle taraflar arasında bir sinerji doğmasına katkı sağlamak amaçlanıyor. 

Bu amaçla kurulacak olan Teknokent'in Dicle Üniversitesi arazisinde yer alacağını kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zülküf Gülsün, "Şu an ülkemizde 22 üniversitede Teknokent var. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 2 üniversite için daha onay çıktı. Amacımız, bir an önce çalışmalara başlayıp bu iki üniversiteden biri olabilmektir" diye konuştu. 

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Diyarbakır Şube Başkanı Behçet Toprak da, Teknokent'in teknoloji kullanımını özendirmesi açısından Diyarbakır için çok önemli bir gelişme olacağını ifade ederek, bunun için sivil toplum kuruluşları olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Teknokent; Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Valilik, TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), GÜNSİAD (Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği), OSGİAD (Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği), DİSİAD (Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği) ile sanayici ve iş adamlarının da desteğiyle yapılacak çalışmalarla hayata geçirilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 14:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?