7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

TEMA'lı gençler çalışıyor

Diyarbakır'da TEMA Vakfı'nın genç üyeleri yeşil bir gelecek için iş başındaydılar.

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi inşaat alanında törenle 800 adet fidan dikildi. Törene üniversite öğrencilerinin yanı sıra Rektör Ayşegül Jale Saraç da katıldı.

Dicle Üniversitesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) ortaklaşa düzenledikleri törenle Kardiyoloji Hastanesi inşaat alanında 800 adet fidan yeşil bir gelecek için dikildi. Tören öğrencilerin halay çekmesi ile başladı. Törende konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ormanların kıymetinin yeterince bilinmediğini ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü:

"Her geçen dakikada 20 futbol sahası büyüklüğünde tropik yağmur ormanı kesilerek ya da yanarak yok olmaktadır. Ülkemiz ağaç sevgisini toplumumuza aşılayan TEMA Vakfı'na ve üniversitemiz TEMA Kulübü öğrencilerine yaptığı çalışmalar ve bugün dikeceğimiz fidanların temininden dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum."
 

Rektörün konuşmasının ardından fidan dikim törenine geçildi. Yüzlerce fidan, öğrenci ve Rektör Saraç tarafından Kardiyoloji Hastanesi bahçesine dikildi. Fidan dikim törenine katılan TEMA'nın genç üyeleri, yeşil bir gelecek için böyle bir faaliyet yürüttüklerini anlatarak, her geçen gün yeşil alanların yok olduğuna dikkat çektiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?