7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Temizöz davasında reddi hakim

Şırnak ve çevresinde bazı cinayetlerin sorumlusu olduğu iddiasıyla Diyarbakır’da tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin askerlere sivil yargı yolunu kapatan kararının ardından duruşmada mahkemeden müvekkillerinin askeri mahkemede yargılanmasını istedi. Mahkemenin talebi geri çevirmesi üzerine Albay Temizöz'ün avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep kabul edildi.

Şırnak ve çevresinde görev yaptığı 1993- 95 yılları arasında 23 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Temizöz ile birlikte Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak, Tamer Atak, Adem Yakın, Hıdır Altuğ, Fırat Altın, Kuktel Atak’ın yargılandığı davaya Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşmayla devam edildi. Duruşmada, Albay Temizöz’un avukatları Anayasa Mahkemesi’nin askerlere sivil yargı yolunu kapatan kararı üzerine mahkemeden Temizöz’ün askeri mahkemede yargılanmasını istedi. Talep üzerine mahkeme duruşmaya kısa bir ara verip yaptığı değerlendirmenin ardından avukatların taleplerini reddederek, Temizöz’ün yargılanmasına sivil mahkemede devam edilmesi kararını verdi.
Mahkemenin bu kararı üzerine bu kez Albay Temizöz'ün avukatları, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi değerlendirmek üzere duruşmaya saat 13.00’e kadar ara verdi. Daha sonra duruşmaya gelen mahkeme heyeti red-i hakim talebinin kabul edildiğini açıkladı.

 DAVADA İSTENEN CEZALAR

Şırnak ve çevresinde görev yaptığı 1993- 95 yılları arasında 23 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan ve ‘cinayet’, ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’, ‘adam öldürmeye azmettirmek’ suçlamasıyla tutuklanan sanıklardan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Temizöz hakkında 9, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın 7, Tamer Atak’ın 2, Adem Yakın’ın 7, Hıdır Altuğ’un 3, Fırat Altın’ın (Abdulhakim Güven) 6, Kuktel Atak’ın 1 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

...
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 14:17:40
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 14:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mazlum HAKTAN IP: 85.99.31.xxx Tarih : 5.02.2010 14:50:23

Kim bilir bunlar ne yapmış sözde Türkiye güvenlik güçleriymiş Türkiye yok eden güvenliğidir bunlar daha temizöz gibi çooook var ama her şeyden önce mazlum mütedeyin insanlara yaptğı hakksızlığı ve asit kuyuların cezasını çekmeli şimdi medyada gündemde olan şeylerdir bunlar daha açıklanmamış çok şeyler olabilir. Ne yapmışlarsa yapmışlar askeri kuvvet onların elinde emniyet onların elinde ve bölgede aşiret reisleri ağaları onların elinde daha kimlere hesap vereceklerdi önlerinde engel yoktu ki tabbi ki mazlum milletin kanını içecekler. Bunlar mahşer hesabı yapmıyorlar birazcık korkuları olsaydı böyle yapmazlardı artık siz düşünün değerli okuyucular SELAM VE DUA İLE