4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Terör mahkumları resim sergisi açtı

Diyarbakır’da tutuklu bulunan terör mahkumları, cezaevinde yapmış oldukları el sanatları ve resim tablolarını sergiledi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan yasadışı Hizbullah ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarının yapmış oldukları el sanatları ve yağlı boya resim çalışmaları sergilendi.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlere sunulan serginin açılışına; Vali Efkan Ala’nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan, Cezaevi Savcısı Abdi Cengiz ve çok sayıda tutuklu yakını katıldı. 50 mahkum tarafından yapılan 157 adet el sanatı ve 150 adet yağlı boya resim tablolarının, 1 yıl içerisinde hazırlandığı öğrenildi.

Açılışta konuşan Vali Efkan Ala, "Devlet yargılayıp hapse atsa da, orada vatandaşa hizmeti devam ettiriyor. Tutuklu vatandaşların, enerjilerini topluma yararlı bir şekilde açığa çıkarmaları için gerekli ortamı hazırlıyor.

Onları yalnızlığa terk etmiyor. İşte, devlet budur. Yapılan eserlerin her biri kendine göre değerlidir" dedi. Bir hafta sergilenecek olan el sanatları ve resim tablolarından elde edilecek gelir, mahkumlara dağıtılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 18:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?