7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Terör operasyonunda 5 tutuklama

DİYARBAKIR'DA TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince bölücü terör örgütüne yönelik olarak yürütülen operasyonlarda 18 kişi yakalanırken, 29 adet molotof kokteyli ve 96 adet havai fişek ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince bölücü terör örgütüne yönelik olarak 6-10 Şubat 2010 tarihleri arasında bir dizi operasyon düzenlendi. Operasyonda, ekip otolarına, iş yerlerine ve araçlara, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli saldırı eylemlerinde bulundukları tespit edilen toplam 18 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise 29 adet hazır vaziyette molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan malzemeler, eylemlerde kullanılmak üzere 96 adet havai fişek, örgüt elebaşısına ait bez posterler, kar maskesi ve eldivenler, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli saldırı eylemlerinde bulundukları iddiasıyla adli makamlara sevk edilen şahıslardan 13'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 5 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİYARBAKIR'DA TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU
DİYARBAKIR'DA TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:15:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 12:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?