5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Terör protestosu gibi kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Diyarbakır'da teröre tepki gösterisine dönüştü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Diyarbakır'da büyük coşkuyla kutlandı. Diyarbakır Valiliği önünde yapılan kutlamalara katılmak için vatandaşlar erken saatlerde ellerine aldıkları Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile tören alanına gelmeye başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören bölgesinde vatandaşlar tek tek arandıktan sonra alana alındı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Bekir Kalyoncu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili İhsan Uğur askeri araç üzerinde törene gelen 5 bin kişiyi selamladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bir konuşma yaptı. Mutlu, hiçbir gücün Türkiye Cumhuriyeti Devletini bozmaya gücü olmadığını söyledi.

Kardeşliğini ve ortak tarihine ihanet edenlerin mutlaka bedbaht olacağını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu: "Milletimizin kanı ile yazıp canı ile koruduğu bu cumhuriyet destanını görmezlikten gelip kutsal vatan toprakları üzerinde hesap yapmaya çalışanların beyhude çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Bu senaryolar 90 yıl önce yazılmaya çalışılıyor ve bu senaryonun yazarları ile aktörlerini milli hafızamıza derince kaydediyoruz. Gördüğümüz tablo odur ki, 90 yıl öncenin senaristleri ile bugünkü senaristler aynı. Büyük milletimizin sabrını zorlayarak bizleri doğulusuyla, batılısıyla acıya boğanlar kendilerini ve destekçileri ağabeylerine güçlü zanederek şımardıkça şımarıyor. Herkes çok iyi bilmelidir ki bu milletin mübarek mayası 70 milyon insanımızı kardeş yapmıştır. Doğulusuyla, batılısıyla, Diyarbakırlısı Çanakkalelisiyle her ferdi kutsaldır."

Tarihimizden, inancımızdan gelen kardeşliğimizi hiçbir gücün bozamayacağını anlatan Mutlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun yönetim biçimi olan cumhuriyet rejimi kendini her türlü kötü emelden koruyacak güçtedir. Özünü terk eden kardeşliğini unutan, ortak tarihine ihanet eden milli ve manevi kıblesini kaybedenler mutlaka bedbaht olacaktır. Onlar için acı son er veya geç tecelli olacaktır."

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI TÖRENİ SELAMLADI
Yapılan konuşmaların ardında asker ve öğrencilerin tören geçidi büyük alkış aldı. Bazı vatandaşlar tören geçidi sırasında "Hepimiz Mehmediz PKK'ya Yeteriz", "Türk Kürt Kardeştir Ayırım Yapan Kalleştir", "Asker Millet Omuz Omuza", "PKK Şaşırma Sabrımızı Taşırma, "Diyarbakır Şehitlerine Sahip Çık" şeklinde slogan atıldı.

Askerler ise tören geçidi sırasında "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Komando" sloganları attı. Askeri zırhlı araçların tören geçidi sırasında Diyarbakır 2.Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçaklarının tören geçidini selamlaması büyük heyecana yol açtı. Çoluk çocuk binlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet Bayramı töreni sonrası vatandaşlar Ekinciler Caddesinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yapıp saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okunduktan sonra sesizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?