3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Terörist cenazeleri için yola çıktılar

Geçtiğimiz günlerde öldürülen 10 teröristin cenazelerini almak için Diyarbakır'da toplanan Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri otobüslerle Bingöl'e gitti.

Koşuyolu parkında toplanan barış anneleri adına açıklama yapan Azize Yiğit, artık gözyaşlarının dindirilmesi gerektiğini belirterek, "10 gün önce çatışma çıkmıştı. Bunun için burdayız. Öldürülenlerin simaları tanınmıyor, kimlikleri tespit edilemedi. Biz de anneyiz, bunların arasında hepimizin çocukları var. Biz bunları görmek istiyoruz. Kimin kimin evladının olduğunu tespit etmek istiyoruz. Bu çocukları görmeye hakkımız var. Öncelikle kanın durdurulması gerekiyor. Annelerin gözyaşı devam ediyor. Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın Çerkez'in acısı dinmeden akıyor. Biz anneyiz, annelerin acısını iyi biliyoruz. Artık yeter diyoruz. Kan durdurulsun. Ne zamana kadar böyle sürecek. Türk ve Kürt düşman değildir. Biz insanlık, kardeşlik istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alp aslan IP: 88.229.205.xxx Tarih : 13.02.2008 18:24:47

nice askerler şehit edilirken nerdeydiniz.sesiniz solugunuz cıkmadın patlayan bombada o 6 genç evlatlarımız canlarını yitiriken neden kılınız kıpıurdamadı.siz barış anneleri degill kusura kalmayın beşikteki bebege kursun sıkanların annesisiniz .yani cani analarısınız.huzur istediniz ama nedense huzuruı sizler bozdunuz sizler gidinde alın sünnetsiz evlatlarınızı..