7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Terörist hackera 6 yıl

Diyarbakır'da hırsız şüphesiyle gözaltına alınan fakat evindeki CD ve DVD'lerde özel bir yöntemle şifrelenmiş Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı bazı birimlerin harekat planları, personel isim listesiyle Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait gizli bilgiler tespit edilen Ramazan Çakıl (19), yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ramazan Çakıl ile avukatı Arif Altunkalem hazır bulundu. İddia makamı, mütalaasını tekrarlayarak, sanığın TCK'nın ''terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçunu kapsayan 314/2. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi. Sanık Ramazan Çakıl, yaptığı son savunmasında, mahkemeden tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatı Altunkalem de müvekkili hakkında ''etkin pişmanlık'' hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Mahkeme heyeti

verdiği kısa bir aranın ardından sanık Çakıl'ı TCK'nın ''terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığı, ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandıran mahkeme, cezayı 8 yıla indirdi. Sanığın yargılama sırasındaki davranışlarını da gözönünde bulunduran mahkeme, verilen cezayı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca sanık Ramazan Çakıl'ın evinde ele geçirilen ve içerisinde TSK, MİT ve polise ait gizli bilgilerin bulunduğu 924 adet CD ve 57 adet DVD ile çok sayıda harddiskin dava dosyasında delil olarak saklanmasını da kararlaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:58:05
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 11:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?