8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Teröristler için 3 gün yas!

BAĞIMSIZ ADAY TAN'DAN POLİSE TEPKİ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ölü ele geçirilen terör örgütü üyesi 12 kişi için Diyarbakır Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen BDP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin izin vermemesine tepki gösteren blok adaylarından Altan Tan, barikatı geçtikten sonra polisler tarafından durduruldu.

BDP'li Milletvekilleri, belediye başkanları ile Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Diyarbakır bağımsız milletvekilleri adaylarının, Şırnak'ta operasyon sonucu ölü olarak ele geçirilen 12 PKK'lı için Diyarbakır Valiliği önünde yapmak istedikleri basın açıklaması polis engeline takıldı. Valilik önünde açıklama olacağı bilgisini alan emniyet, Valiliğe giden caddeye zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet polisleri ile trafiğe kapatarak, olağanüstü önlem aldı. Valilik önünde açıklamayı yapmak için gelen BDP Eş

Genel Başkanı Filiz Koçali, DTK Sözcüsü Cemal Coşkun, Demokrasi Bloğu adayları Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Emine Ayna ve Altan Tan, BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilçe belediye başkanları polis barikatına takıldı. Valilik önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler ile BDP'li seçilmişler ve blok adayları arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Polisin izin vermemesine tepki gösteren blok adaylarından Altan Tan, barikatı geçtikten sonra polisler

tarafından durduruldu. Açıklamaya izin verilmemesine tepki gösteren Tan, "Basın açıklaması yapmama izin vermiyor. Valiyi de Bakanı da kınıyorum. Adaylarını da kınıyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde Vali, AKP seçim toplantısının yapılmasına, bütün seçim komitesinin toplantısının yapılmasına izin veriyor ve Bakan bunu yapıyor. Valiliğin bilgisinde yapılıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde yapıyor. 25 gün sonra Valinin makamında bu açıklamaları yapacağız elinden geliyorsa engellesin" dedi.

Polisin valilik önünde açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, polisin tutumuna sert tepki göstererek, "Bu tanık olduğunuz şey bu günün işi değil, son zamanlarda tırmandırılan gerginliğin bir parçasıdır. Biz acımızı, yasımızı paylaşmaya, görüşlerimizi paylaşmaya geldik. Bunu da devletin en üst kurumu valilik önünde yapmayı planlamıştık. Önemli olan bizim sözümüzün içeriğidir. Kürt halkı 12 evladını yitirdi. Çınar mevkiinde 2 kişi daha hayatını kaybetti" dedi.

Ölen 12 PKK'lı için seçim gezilerini iptal ettiklerini ve bir heyet oluşturarak Şırnak'a gideceklerini belirten Koçali, "Elbette bunun hesabı sorulacaktır. Öfkemizi sokaklara taşıracağız" dedi.

Koçali, yarın Diyarbakır'da 12 PKK'lı için düzenlenecek olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı ve 3 günlük yas ilan edildiğini belirtti.

Ardından konuşan blok adaylarından Şerafettin Elçi ise, "Acımız büyüktür. Biz dileriz ki bu acıyı herkes yüreğinde hissetsin" dedi.

Öte yandan, ölen 12 PKK'lıdan 5'inin kimlikleri tespit edilirken, isimleri ise şöyle; Hakkari doğumlu Adem Aşkan, Bingöl doğumlu Abdulkadir Ay, Muş doğumlu Hanifi Aydın, Şırnak doğumlu Sami Piranoğlu ve Suriye doğumlu olan Kebatkar Afrin.

BAĞIMSIZ ADAY TAN'DAN POLİSE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar 17:10:01
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 00:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?