9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Teröristlerin elinden kaçtı!

Diyarbakır-Muş karayolunda terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan Piyade Er Aykut Çelik, 38 gün sonra teröristlerin elinden kaçtı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 19 Eylül 2011 günü öğle saatlerinde yoldan geçen bir şahsın telefonunu kullanarak 156 jandarma ihbar hattını arayan kişi, kendisinin 12 Ağustos 2011 günü terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış olan asker olduğunu ve örgütten kaçtığını ihbar ettiği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu telefon çağrısının geldiği noktaya ivedilikle hareket edilmiş ve Kulp- Hazro ilçeleri arasında bulunan bir noktadan kaçırılan asker Aykut Çelik, sağ olarak teslim alınmıştır. İlk olarak Kulp ilçesine getirilen asker daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'na sevk edilmiştir. Askerin ilk incelemede yapılan sağlık muayenesinde herhangi bir sağlık probleminin olmadığı anlaşılmış ve konuyla ilgili inceleme ve tahkikat devam etmektedir. Ayrıca aynı tarihte kaçırılan Kaymakam adayı ilgili şu anda herhangi ilave bir bilgi bulunmamaktadır. Kaymakam adayı ile ilgili araştırma ve operasyonel çalışmalar titizlikle devam ettirilmektedir" denildi.

Diyarbakır-Muş il sınırında karayolu üzerinde 12 Ağustos 2011 günü yol kesen teröristler Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin'de vatani görevini ifa etmekte olup da Muş Bulanık'taki ailesine gitmek üzere seyahat eden Aykut Çelik isimli piyade eri kaçırmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 22:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?