7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Teröristlerin mezarlarına kırmızı karanfil!..

Diyarbakır’da 5 belediye başkanı, eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ile birlikte, Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın ve teröristlerin mezarlarını ziyaret ederek, kırmızı karanfil bıraktılar.

 Mezarlık ziyaretinde yasa dışı sloganlar atılırken, ziyarete katılan DEHAP’lılar Kürtçe slogan atarak, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL elebaşı Abdullah Öcalan’ın bayramını kutladılar.
Ramazan Bayramı münasebetiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başta olmak üzere 4 belediye başkanı, eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ve çok sayıda DEHAP’lı ile birlikte PKK/KONGRA-GEL militanlarının mezarlarını ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktılar. Ziyarette, 1990 yılında kaçırılarak faili meçhul bir cinayet sonucu öldürülen eski HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın da mezarı başında anıldı. DEHAP’lılar, elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak bayramını kutladılar.

Duaların okunmasının ardından konuşan DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, tüm demokrasi ve barış şehitlerinin bayramlarını kutladıklarını söyleyerek, "Bayram dinimiz açısından önemlidir. Bayramlar barış, birliktelik ve beraberliktir. 500 yıldır kutlanan bu mübarek günün, bugün de bu değerlere vesile olmasını diliyoruz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar çok acılar çekti. Türkiye ile birlikte birçok ülke de büyük acılar ve yıkımlar yaşadı. Ama her savaşın sonunda mutlaka barış olmuştur" dedi.

Konuşmaların ve okunan duaların ardından Vedat Aydın ve PKK militanlarının mezarlıklarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:11:02
Güncelleme :14 Kasım 2004 Pazar 13:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?