7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Terzi bombacıları için karar

Diyarbakır'da terzi dükkânına bomba atarak 1 polisin şehit olmasına, 6 kişinin yaralanmasına sebep olan sanıklar 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklara ayrıca 142 yıl hapis cezası verildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Maas Oğuz ve Zülküf Gezen ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti duruşmada sanıkların son sözlerini sordu. Zülküf Gezen, "Ben kirli savaşın avukatlar tarafından ranta çevrildiğini düşünüyorum. Avukatlar benim vermiş olduğum savunmalarımın çelişkili olduğunu söylüyor. Ancak savunmalarımın değişmesinin sebebi Maas Oğuz'dur. Ben Oğuz'un ceza alıp almamasıyla ilgilenmiyorum. Ancak ifadelerimin değişmesi avukatların bilgisi kapsamında olmuştur." dedi. Sanık Maas Oğuz ise herhangi bir eyleme katılmadığını beyan ederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Sanık Maas Oğuz ve Zülküf Gezen'i, 'devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak suçundan' ağırlaştırılmış hapisle cezalandıran mahkeme, ayrıca sanıklara polis memuru Hüseyin Özdemir'i 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi.

Mehmet Gökçe - Zaman
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?