5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Teslim olan teröristten itiraflar

Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanık B.A, duruşmada itiraflarda bulundu.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık B.A, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde hiçbir silahlı eyleme katılmadığını söyledi. Savunmasında örgüte katıldığı için pişman olduğunu ve kolluk ifadesini tekrar ettiğini kaydeden sanık B.A, ''Ben örgüte ne şekilde katıldığımı ve örgüt içerisinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğumu ayrıntılı bir şekilde kolluk ifademde belirttim. Ben örgüte katılmadan önce Irak'ın kuzeyine yük taşıyan bir Tır'ın şoförlüğünü yapıyordum. ABD askerlerinin de zaman zaman yüklerini taşıdığım oldu. Daha sonra örgüte katıldım. Örgütün Hakurk kampında kaldım. ABD askerlerinin Hakurk kampında örgütün üst düzey yöneticileriyle görüşmelerine bir kaç kez şahit oldum. Ancak ne gibi konular konuşuluyordu bilmiyorum. ABD askerleri kampa askeri araçla geliyordu. Ben önceden onlara yük taşıdığım için onların nasıl giyindiğini biliyorum. Amerikan askerlerinin omuz kısmında ABD bayrağı bulunuyor. Örgüt kampına gelen askerlerin de omuz kısmında bayrak bulunuyordu'' dedi.

Mütaalasını okuyan savcı, sanık B.A hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan dava açıldığını ancak sanığın örgütte kaldığı süre içerisinde silahlı bir eyleme katıldığına dair bilgi ve belgenin elde edilemediği ve sanığın pişmanlık duyarak örgütten ayrıldığını, bu nedenle söz konusu suçtan ceza verilmesine yer olmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık B.A'nın gönüllü olarak terör örgütünden ayrılarak teslim olduğu için TCK'nın ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçunu kapsayan 221/2. maddesi uyarınca ceza verilmesine yer olmadığını belirterek, tahliyesine karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 09:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahir IP: 88.230.65.xxx Tarih : 30.11.2007 19:38:06

kendi halkına ihanet eden adamın insanlığa faydası olmaz