8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Tetanos aşı kampanyası sürüyor

Sağlık Bakanlığı'nın 15-49 yaş arasındaki kadınlara yönelik yürütmüş olduğu 'Tetanos Aşı Kampanyası'nın ikinci etabı, Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı. 

İlki 24 Nisan-18 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılan Difteri-Tetanos aşısının ikinci etabı, Sağlık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Vedat Dorman, ilde 320 bin kişinin yüzde 80'inin aşı olduğunu söyledi. Dr. Dorman, hamile kadınların da dördüncü aydan sonra aşı olması gerektiğini bildirerek, "Aşı olanların bazılarında enjeksiyon yerinde şişlik meydana gelebilir, hafif ateş de çıkabilir. Şişen yere buz konulursa büyük oranda sorun giderilir" dedi.
Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, başta Büyükşehir Personel Daire Başkanı Mübeccel Günaçtı, Kültür Müdürü Cevahir Sadak, Ses Sanatçısı Dilek Alpaslan olmak üzere kadın çalışanlara aşı yaptı. Sanatçı Alpaslan, bütün kadınları aşı olmaya davet ederek, kızlarına da aşı yaptıracağını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi Sorumlusu Dr. Mustafa Güçlü de, tetanos mikrobunun büyük risk taşıdığını ifade ederek, "Evde doğum yapan kadınların sayısı artmaktadır. Evde doğum yapan kadınlarda, bebeğin göbek kordonunun kesilmesi sırasında, hem annenin hem de bebeğin tetanos olma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle, kadınların bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 17:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?