7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tiyatro şenliğine görkemli final

LİSELER ARASI TİYATRO ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği 6. Liselerarası Tiyatro Şenliği, görkemli bir finalle sona erdi.

Liselileri sanat ile buluşturmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 6. Liselerarası Tiyatro Şenliği; Yunus Emre, Ziya Gökalp, Namık Kemal, Fatih, Muazzez Sümer Kız Meslek, Özel Amid, Türk Telekom ve Rebaket Kurumu Anadolu liselerinin katılımıyla gerçekleşti. Şenliğin finali tüm liselilerin oyunlarının görüntülerinden derlenen ve Diyarbakır Sinema Atölyesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Büyükşehir

Belediye Başkanı Osman Baydemir, insanın kendini var etmesinin, toplum ve doğayla ilişki kurmasının birçok yolu olduğunu, bunlardan en iyisinin sanat olduğunu söyledi. Kişinin kendini bulmasını ve ifade etmesini sağlayan sanatın her dalının, özünde insanı barındırdığını ve insanın dünyayı algılama ve görme biçimini yansıttığını ifade eden Baydemir, "Tiyatro da insanı, insana dair tüm halleriyle canlı bir şekilde anlatan en önemli sanat dalıdır" dedi.

Konuşmasının ardından Baydemir, şenlik kapsamında düzenlenen Afiş Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Baydemir, afişi birinci seçilen ve hazırlanan tüm broşür ile CD'lerde kullanılan Bünyamin Kurt'u altın ile ödüllendirdi. Afiş yarışmasında ikincilik ödülü alan Nejdet Oturmak'a yarım altın, üçüncülük ödülünü alan Aziz Ateş'e de çeyrek altın verildi.

Daha sonra, yerli ve yabancı yazarların oyunlarını sahneleyen 8 liseden katılan öğrencilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından imzalı katılım belgeleri sunuldu. Öğrencilere ödülleri Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür Şube Müdürü Cevahir Sadak Düzgün, Tiyatro Müdiresi Gule Ulusoy, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün tarafından verildi. Öğrencilere katılım belgesinin dışında şenliğin broşürü, Diyarbakır

Sinema Atölyesi tarafından kameraya çekilip hazırlanan oyun DVD'leri ile "Mala Dinan-Mala İhtiyaran" oyunlarının kitap ve DVD'leri armağan edildi. Şenlik, öğrenci, öğretmen ve velilerin de katıldığı bir kokteylle sona erdi. Öğrenciler daha sonra toplu olarak Başkan Baydemir'le fotoğraf çektirdi.

LİSELER ARASI TİYATRO ŞENLİĞİ SONA ERDİ
LİSELER ARASI TİYATRO ŞENLİĞİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 19:02:05
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 09:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?