8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

TMMOB'dan çarpık yapılaşmaya tepki

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Diyarbakır Şubesi İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fahrettin Çağdaş, Diyarbakır’ın çarpık kentleşmeden dolayı gecekondu ve apartman kondu kenti haline geldiğini söyledi.

TMMOB Diyarbakır Şubesi tarafından, kent merkezinde bulunan boş alanların müteahhitlere verilerek site yapılmasına ve yeşil alanların azalmasına tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı. Lise Caddesi üzerinde bulunan ve müteahhitlere site yapılması amacıyla verilen boş alanda açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fahrettin Çağdaş, çarpık kentleşme nedeniyle yeşil alanın yok denecek kadar azaldığını belirterek, "Bölgemizde yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle kentimiz göç almış ve göç nedeniyle sağlıklı yapılar üretilememiştir. Çarpık yapılaşmadan dolayı ilimiz, yeşil alanı olmayan ve altyapı sorunları had safhaya ulaşmış, yani gece kondu ile apartman kondu kenti haline gelmiştir. Son iki dönemdir ’Kentimizi De Kendimizi De Biz Yönetiyoruz’ anlayışı ile iktidarda olan belediyemizin, yüzlerce esnafa rağmen sur diplerini boşaltarak, kamu hizmetine açmasını takdirle karşılıyoruz. Ancak kentimizin merkezi yerlerinde yapılan yoğunluk arttırıcı parsel bazındaki tadilatlar, olumlu çalışmalara gölge düşürmektedir. Bu bağlamda, Obitaş Blokları’na asılan reklam panosu bizi kaygılandırmaktadır. Çünkü mevcut yeşil alanı yok eden, yeni oto park ve trafik sorunlarına yol açan projede kamu yararı yoktur. Bu kent bize ait değil, biz bu kente aidiz. Bu sahiplenme sorumluluğu içerisinde yoğunluk arttırıcı bütün tadilatların takipçisi olacağız" dedi.
İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fahrettin Çağdaş, site yapılması planlanan alana kazma kürek vurulmadan kent yöneticilerinin ’Dur’ demesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır-iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?