7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

TOKİ Başkanı Diyarbakır'da

TOKİ BAŞKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR DİYARBAKIR'DA

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar "Kentsel Dönüşüm Projesini" hayata geçirmek için Diyarbakır'a geldi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, proje için ilk etapta 70 milyon TL kaynağa ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın tarihi yüzü TOKİ ile günyüzüne çıkarılıyor. Diyarbakır'ın tarihi Sur koruma bandı çevresinde bulunan gecekonduların tasfiyesi ve onaylanacak koruma amaçlı imar planın uygulanabilmesi amacıyla TOKİ, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında "Kentsel Dönüşüm Projesi" adı altında proje hayata geçirilecek.

Projenin protokol imzası için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kurmayları ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı, Vali Mutlu kapıda karşıladı. Proje ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Şehrimizin kentsel dönüşümde TOKİ'nin almış olduğu rol son derece önemlidir. TOKİ gerçekten şehrimizde çok önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve alt kademe belediyelerimiz de destek verdi. TOKİ'nin yapmış olduğu çalışmalara bizler de katkı sunuyoruz. Diyarbakır bir tarih ve kültür şehridir, bu kadar tarihi ve kültürü olan bir şehrin bir vizyonada sahiplenmesi özellikle bu şehrin turizme kazandırılması çok önemli. Bu nedenle başlatılan kentsel dönüşüm projesi Hz. Süleyman Camii civarındaki çalışmalar büyük bir önem arz ediyor" dedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kentteki bir insanımız bile mağdur olmadan bir dönüşüm sağlamaya gayret ediyoruz. TOKİ Başkanımızla çok önemli bir yaklaşım ortaya koyduk. İnşallah bundan sonra da devam eder. Süreci tamamlayacağız ve en önemlisi kazanan yine Diyarbakır insanı olacaktır. Diyarbakır'da yaşayan insanlarımız da kazanmış olacaktır. Ben her zaman söylüyorum, Diyarbakır gülerse Türkiye kahkaha atacaktır. 32 dişiniz göründüğünde Türkiye kahkaha atacaktır. İnşallah böyle devam eder. Tekrar TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOKİ Başkanı Bayraktar ise, "Diyarbakır'ın tarihi bir konuma uygun hale getirilebilmesi için özellikle Sur içi bölgesinin kentsel dönümüşünü sağlamamız gerek. Bu doğrultuda Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Suriçi Belediyesi dahil olmak üzere ortak bir irade oluşturduk. Bir heyecan oluşturduk, ortak bir enerji ve sinerji oluşturma noktasında irademizi ortaya koyduk, bir dizi protokoller yaptık. Sayaç evlerin yıkıldığı bir dönemde buraya geldik. İnşallah süreç bundan sonra çok hızlı bir şekilde işleyecek, 6.7 milyon TL Büyükşehir Belediyemiz gönderdi. İlk etapta 70 milyon TL gibi bir kaynağa ihtiyacımız var, ev isteyenlere ev vereceğiz, vatandaşlarımızın bir kısmı ile ev verme ve para verme konusunda anlaşmalar yaptık. Belediyemizin çok ciddi gayretleri var" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin; PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan Tunceli'nin Sarıyayla Jandarma Karakolu civarında bulunan TOKİ çalışmalarının 3 yılda tamamlanmadığını ve müteahitlerin güvenlik nedeniyle iş yapmak istemedikleri iddialarına ilişkin sorusuna Bayraktar, "Bizim orda çalışmalarımız 3 değil, bir yıl oldu. Yapılan iddialar asılsızdır" karşılığını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 14:20:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 15:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?