8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

TOKİ konutlarına yoğun ilgi

Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yoksul gruba yönelik yaptırılan bin 24 konutun kurası çekildi.

Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kuralara ilgi yoğun olunca kimi vatandaşlar kuraları ayakta izlemek zorunda kaldı. TOKİ'nin yoksul vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirdiği, ''Hiç Peşinatsız 100 TL.'den Başlayan Taksitlerle Konut'' Projesi kapsamında yaptırılan Üçkuyular mevkiindeki bin 24 konut için 5243 kişi başvuruda bulundu. Program ilk olarak 3 engelli kontenjanı için 219 engelli başvuru arasından kura çekilişiyle başladı. Daha sonra normal başvuruların çekilişine geçildi.

Başvuru için yapılan kura çekilişinde çıkan isimler okunup ekrana yansıtılarak salondaki vatandaşlar bilgilendirildi.
Kuraları vatandaşlar heyecan dolu gözlerle izlendi. Konut almaya hak kazanan bazı vatandaşlar mutluluk göz yaşlarına engel olamadılar
Ev sahibi olmanın sevincini yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Akdoğuş, ev sahibi olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Sevinçten dizlerim titriyor. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başka türlü ev sahibi olmam mümkün değildi. Allah ondan razı olsun'' dedi.

Kadriye Öztarhan da eşinin hapishanede olduğunu çocuklarıyla yakınlarının desteğiyle geçinebildiğini ve kiracı olduğunu söyledi. Ev sahibi olacağı için çok mutlu olduğunu anlatan Öztarhan, ''Ev sahibi olacağıma hala inanamıyorum'' diye konuştu. Üçkuyular'daki 45 metrekarelik 1+1, bin 24 konutlarından almaya hak kazanan vatandaşlar 30 ay sonra yeni evlerine kavuşa bilecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?