2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

TOKİ sakinlerinden Baydemir'e ziyaret

Diyarbakır Şilbe mevkiinde bulunan Toplu Konut İdaresi 1, 2 ve 3. etapta oturan sakinleri temsilen Toplu Yapı Yönetimi tarafından oluşturulan bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek ihtiyaçlarını aktardı.

Şilbe TOKİ 1. Etap Yönetim Kurulu Başkanı Faysal Çeker, 2. Etap Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Babaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek Baydemir ile makamında görüştü. Faysal Çeker, Şilbe'de 3 bin 586 adet konutta yaklaşık 20 bin nüfuslu hak sahibinin yaşadığını aktardı. Çeker, alanda bulunan okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezleri, cami, yas evi ve konutların müşterek hizmetlerinin yürütülmesi için Toplu Yapı Yönetimi organizasyonunda görev yaptıklarını söyledi. Yönetim planı gereği toplu yapının meclis, yönetim ve denetim kurulları seçimleriyle göreve geldiklerini ifade eden Çeker, "Ayrıca işçilerimizle ortak alanlarımızın sulama, temizlik, güvenlik, kanalizasyon, su şebekesi, elektrik şebekesi, aydınlatma gibi işleri yerel yönetimlerle işbirliği içinde çözmeye çalışmaktayız" dedi.

Yerel yönetimlerle uyumlu çalışma sonucunda daha yaşanılır bir alan oluşturulacağına inandıklarını belirten Çeker, asfalt, ağaçlandırma, kaldırım, ulaşım ve temizlik konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Baydemir de kendi hizmet alanlarına giren sorunların çözümünde yardımcı olacağını, ancak temizlik, ağaçlandırma ve 30 metrenin altındaki kaldırımlara ilişkin ilgili belediyeyi ziyaret etmeleri gerektiğini ifade etti. Baydemir, en kısa zamanda sorunlarını ve taleplerini yerinde incelemek için Toplu Yapı Meclisi'ne ziyarette bulunacağının sözünü verdi 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 13:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?