7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Toplanan afişler tekrar asıldı

'Öğrenci Andı'nın ilköğretim okullarından kaldırılması için Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi tarafından hazırlanan ve polis tarafından toplanan afişler tekrar billboardlara asıldı.

İlköğretim okullarında okutulan 'Öğrenci Andı'nın kaldırılması için kampanya başlatan Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi tarafından hazırlanan ve içeriğinde "Türküm" ifadesinin yerine "Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim" ifadelerinin kullanıldığı afişler geçtiğimiz gün polis tarafından billboardlardan toplanırken, afişler savcılığın toplatma kararı olmadığı gerekçesiyle tekrar asıldı.
Diyarbakır şehir merkezindeki bilbaordlara astırılan "Andımız kaldırılsın kampanyası" başlıklı afişte, verilen andın metni şöyle yer aldı:

"Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır.

Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi varlığına ceza olsun. Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim. diyene, sonra da dayak yiyene."

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri Mazlum-Der'in geçtiğimiz gün sabah saatlerinde şehir merkezindeki billboardlara astırdığı afişleri kaldırırken, savcılığın toplatma kararı olmadığı gerekçesiyle Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Selahattin Çoban'ın girişimleri sonucu afişler tekrar asıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?