5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Toplu konut yolu ulaşıma kapanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sanayi Sitesi karşısındaki Toplu Konut eski giriş yolunun kışın güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılması talimatını verdi.


Toplu Konut 1. ve 2. etabındaki asfaltlama çalışmasının 5'te 2'si tamamlanırken, toplam 50 bin metrekarelik alanda sıcak asfaltlama yapıldı. Toplu Konut 1. Etap'taki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan'dan bilgi aldı. İşçilerle sohbet de eden Baydemir, "Yol çizgilerinin çekildiği caddelere dikkat ettiyseniz bambaşka bir estetik, başka bir havaya bürünmüş. Bütün sıkıntılarımız bitti mi? Şüphesiz ki hayır. Ancak peyderpey bundan sonraki zaman diliminde tüm sıkıntılarımızı aşmanın çabası içerisinde olacağız. Yerleşik sakinlerimiz, ilk kademe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, DİSKİ Genel Müdürlüğümüz el ele verirsek aşamayacağımız sıkıntı yoktur. Yeter ki el ele verelim. Bazı çalışmalarımız imece usulüyle yapılıyor. Bazı çalışmalarımız da var ki biz taşı vereceğiz, buradaki arkadaşlarımızla birlikte yaşama geçireceğiz" dedi.


Toplu Konut eski giriş yolunun kışın oluşturduğu tehlike nedeniyle vehametine işaret eden Baydemir, "Ben buranın planlayıcısı olsaydım, kesinlikle oradan yol verilmesine izin vermezdim. Fen İşleri ekiplerimiz o yola girerek kilitli parke taşlarını değiştiriyor. Kullanılacak durumda olanları yeniden kullanacağız, ama kullanılamayacak olanları yenileyeceğiz. Talimat verdim, kışın o yola 'araçlar için güvenli olmadığına' ilişkin tabela asarak trafiğe kapattıracağım. Her an için kayma riski vardır, bunu ortadan kaldıramayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 16:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?