7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Toplu sözleşmede eğitim şartı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ile DiSK'e bağlı Genel- iş Sendikası arasında bugün 98 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye, Kürtçe dil eğitimi ve kız çocuklarını okutma şartı getirildi.

Kayapınar belediyesinde yapılan toplu sözleşmede, yılda 4 kez Kürtçe dil ve sağlık eğitiminin yanısıra, eşine şiddet uygulayan ya da kız çocuklarını okula göndermeyen işçilere cezai müeyyideleri öngören maddeler bulunuyor.

Belediye Başkanı Zülküf Karatekin yapılan görüşmelerin uzun ve olumlu bir hava içerisinde geçtiğini belirterek, 2006 yılı itibariyle ücretlerde genel anlamda ortalama yüzde 12 artış öngörüldüğünü, ortalama her işçinin eline ayda bin 300 YTL geçeceğini açıkladı. Karatekin şunları söyledi:

“Belediye yerel hizmetleri halka en iyi şekilde götürmeyi önüne hedef olarak koymuştur. özellikle halkın kullandığı dil de belediye hizmetlerinin götürülmesi ve aktarılması konusunda iletişim oldukça önemlidir. Bu toplu iş sözleşmesinde özellikle prensip anlamında anlaştığımız önemli bir madde vardır. Bu madde de halkın ana dili olan Kürtçe dilinde onlara hizmet vermektir.

Bu nedenle Kürtçe bilmeyen personele Sendika ve Belediyemiz tarafından eğitim verilecektir. Çünkü bu halkla diyalog açısından önemsediğimiz bir maddedir. Artık bazı konuların öncüsü olmak gerekiyor. Biz bu tür sözleşmelerde sadece ücreti değil, toplumsal yapıyı, Türkiye’de ve Dünya’da gelişen değişim ve dönüşümüne uygun bir şekilde persfektip içinde hareket ediyoruz.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 16:49:34
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 17:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?