7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Toprak ve Baydemir çim hokeyi oynadı

DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK VE BAŞKAN BAYDEMİR ÇİM HOKEYİ OYNADI

Futbolun sopalı kardeşi olarak bilinen Büyük Erkekler Açık Alan Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası maçları Diyarbakır'da başladı.

13 takım ve 250 sporcunun geldiği Diyarbakır'da Türkiye şampiyonu takım belirlenecek. Şampiyon olan takım 2011'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte sopayla topa vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir çim hokeyinin bölgede bilinen 'Bre Sporu'nun kurala indirgenmiş ve modernize edilmiş hali olduğunu belirterek bu spor dalının bölgede yaygınlaşacağını söyledi. Baydemir, 4 çim hokeyi takımının kurulma çalışmasının başlatıldığını belirtti ve bu spor dalının yaygınlaşması için çaba içinde olacaklarını dile getirdi.

Türkiye Hokey Federasyonu (THF), Büyük Erkekler Açık Alan Türkiye Şampiyonası'nı Diyarbakır Ahmet Cemil Serhadlı Spor Tesisleri ile Seyrantepe Spor Tesisleri'nde başlattı. 3 gün sürecek ve 250 sporcunun katıldığı maçlar futbolda olduğu gibi 16 kişilik kadroyla sahada 11 kişi ile oynanıyor. Futbola benzer kuralları olan ve 35'er dakikada iki devre oynanan maç sopa ile oynandığı için "Futbolun sopalı kardeşi" olarak da biliniyor. Şampiyona için düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, THF Başkanı Sadık Karakan, Hokey İl Temsilcisi Veysi Koyun ile spor camiasının temsilcileri katıldı.

 

"SPOR EN AZ EĞİTİM KADAR ÖNEMLİ"

Törende konuşan Federasyon Başkanı Sadık Karakan, hokeyin 102 yıldan bu yana olimpiyatlarda temsil edilen bir spor olduğunu söyledi. Sporun en az eğitim kadar önemli olduğunu belirten Karakan, Nisan ayında yönetim kurulunu Diyarbakır'da topladıklarını ve bu toplantıda şampiyonayı Diyarbakır'da yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Bunun için tepki çektiklerini anlatan Karakan, "Gelen 250 sporcu ilk defa Diyarbakır'ı görüyor. Tatlı anılarla dönmeleri çevrelerini de rahatlatacaktır" dedi.

Sporcu velilerinden de, "Ya çocuklarımıza bir şey olursa" şeklinde çok sayıda telefon aldığını ifade eden Karakan, bunun yersiz olduğunun görülmesi gerektiğini kaydetti. 400 çocuğun cezaevinde olduğunu, 4 bin çocuğun da yargılandığını duyduğunda çok üzüldüğünü bildiren Karakan, "Çocukların yeri cezaevi veya ıslahevleri değil tiyatro salonları, meslek edindirme merkezleri ve spor sahaları olmalıdır" diye konuştu.

 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ÇİM HOKEYİNİN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de törende yaptığı konuşmada müsabakanın Diyarbakır'a alınmasında ortak paydalarda buluşmanın başarı getirdiğini söyledi. Tüm paydaşlara teşekkür eden Baydemir, maçların Diyarbakır'ın tanıtımında ve haksız yargıların ortadan kaldırılması konusunda önemli katkısı olacağına inandığını söyledi. "Spor dostluktur, spor hoşgörüdür, spor kardeşliktir ve spor barışın altyapısıdır" diyen Baydemir, bunun için kendilerine sporun altyapısını oluşturma düştüğünü söyledi.

THF Başkanı Karakan'nın yönetim kurulu ile birlikte kendilerine Türkiye şampiyonası maçlarını Diyarbakır'a getireceğine söz verdiğini belirten Başkan Baydemir, "Biz de 4 tane takımın bütün malzemelerini oluşturacağımıza söz verdik. Çalışmalar başladı, yakın gelecekte Diyarbakır'ımızda ayrıca dört takım daha kurulacak. Dolayısıyla örneğin bir başka kamu kuruluşumuz buna dört tane daha eklese 8 takım eder" şeklinde konuştu.

Çim hokeyinin Diyarbakır, özellikle de kırsal kesimi için hiç de yabancı bir spor dalı olmadığını dile getiren Baydemir, "Bu spor aslında bir nevi yörenin köklü geleneklerinde olan bre sporunun biraz daha kurala indirgenmiş, modernize edilmiş halidir diye düşünüyorum. Dolayısıyla çok kısa zaman dilimi içerisinde Diyarbakır'da, bölgede ve Türkiye'de yaygınlaşacak bir spor dalı olacağından şüphe duymuyorum. Kesinlikle yaygınlaşacak bir spor dalıdır. Biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak bunun yaygınlaşması konusunda büyük bir çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bütün spor dallarının centilmenlik üzerine kurulu olması gerektiğini ifade eden Baydemir, "Ama çim hokeyi ayrıca centilmen olmalı çünkü maazallah elde sopa var. O centilmenliği elden bırakmamamız lazım" diye devam etti.

Baydemir son olarak bu spor dalını yurttaşlarla buluşturacaklarını ve Diyarbakır'ın Türkiye'de bu spor dalı ile kendisinden söz ettireceğini söyledi. Baydemir gelen tüm sporcuların da kendisinin şeref konuğu olduğunu belirterek, Türkçe ve Kürtçe "Başımın ve gözümün üstüne geldiniz" dedi.

Trabzon Gençlik Federasyonu tarafından Osman Baydemir'e bir forma armağan etti.

 

"VALİ OLARAK ÇOCUKLARA BİR ŞEY OLMAMASI İÇİN KENDİMİ SORUMLU HİSSEDİYORUM"

Vali Mustafa Toprak da önyargıları yıkmak adına bu güzelliği Diyarbakır'a getirdikleri için THF'ye teşekkür etti. Medyada yer alan haberlerin başka yerlerin buraya ilişkin bakış açısını olumsuz etkilediğini ifade eden Vali Toprak, "Biz buradan her yere olumlu görüntü verme noktasındayız, gerisini insanlığa bırakalım. Olumlu göstergeleri ve görüntüleri ortaya koymak noktasındayız" dedi.

Çocukları okullar dışında olmasını, yanlış yerlerde olmasını istemediklerini belirten Vali Toprak, "Çocuklarımızın eğitim, kültürel ve sosyal alanların dışında kullanılmalarını da istemiyoruz. Çocuklara bir şey olmaması için anne ve babaların yanı sıra vali olarak kendimi de katkı koyma noktasında mesul hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ile Başkan Baydemir sopa ile topa vurarak maçı başlattı.

DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK VE BAŞKAN BAYDEMİR ÇİM HOKEYİ OYNADI
DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK VE BAŞKAN BAYDEMİR ÇİM HOKEYİ OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:23:02
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 11:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?