7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Töre cinayetine müebbet istemi

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde, 22 yaşındaki kadının eşi ve yakınları tarafından saklandığı çeyiz sandığı içerisinde vurularak öldürülmesiyle ilgili hazırlanan dava dosyasında, 8 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

Savcılık, yaklaşık 3 ay önce Çınar'ın Sırımkesen Köyü'nde öldürülen 1 çocuk annesi G.G. ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturma kapsamında sanıklar Ö.T. , M.Ş.T. , H.T., İ.T. , B.G., A.G. , M.G.  ve İ.G.  hakkında 5237 sayılı TCK'nın 81 ve 82'nci maddelerine göre ''Töre saikiyle kasten adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Savcılık, tutuklu 8 sanıkla ilgili dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. 

Çınar İlçesi'ne bağlı Alatos Beldesi Sırımkesen Köyü'nde G.G. ile Ö.T., "berdel" olarak bilinen karşılıklı kız alıp verme usulüyle evlendi. Dini nikahlı ve aynı zamanda özürlü olan eşi Ö.T.'den bir kızı olan G.G., kızını yanına alarak İstanbul'a kaçmıştı. G.G'nün İstanbul'a yerleşmesi Ö.T. ve onun ailesiyle köylüler arasında "Başkasıyla ilişkisi bulunduğu" şeklinde yorumlanmıştı. 

Ailesinin iknasıyla tekrar köye dönen G.G., dini nikahlı eşi Ö.T. ve yakınları tarafından eşini aldattığı gerekçesiyle silahla 2 el ateş edilerek yaralandı. Bunun üzerine annesinin evine kaçan G. G., saklandığı çeyiz sandığında otomatik silahla açılan ateş sonucu öldürülmüştü.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 18:55:45
Güncelleme :9 Ekim 2006 Pazartesi 19:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.ibrahim çakmak IP: 85.98.57.xxx Tarih : 12.10.2006 17:18:20
ben samsun çarşambadan yazıyorum. neden anlamadan dinlemeden bu tür olaylar oluyor,bu tür insanlar var oldukça daha çok günahsız kişiler genç yaşda hayata erkan veda eder.