8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Töre mağduru taburcu edildi

Diyarbakır'da evini terk ettiği ve kötü yola düştüğü iddiasıyla dini nikahlı eşinin kardeşi tarafından silahla vurulan genç kadın, tedavi gördüğü hastaneden, güvenlik önlemleri altında adresi gizli tutulan bir sığınma evine götürüldü. Hastanedeki tüm tedavilerine rağmen kısmı felç geçiren genç kadın, güvenlik önlemleri arasında hastaneden çıkarıldı. 

Kamyon şoförü A.A. ile 1.5 yıl önce Afyon'da evlenen F.T.'nin arasında, A.A.'nın genç kadının daha önce evlenip ayrıldığının ve 2 çocuğunun bulunduğunun öğrenmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma üzerine F.T, evi terk etti. Bir süre sonra F.T.'nin dini nikahlı eşi A.A, kardeşine yengesinin kötü yola düştüğünü söyledi. Uzun aramalardan sonra yengesinin evini bulan A.A.'nın küçük kardeşi İ.A. (15), pusuya yatarak, evden çıktığı sırada yengesine kurşun yağdırmıştı. Kalbinden ve boynundan aldığı kurşunlarla olduğu yere yığılan F.T, çevredeki vatandaşlar tarafından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. 

D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nde yoğun bakım ünitesinde 20 gündür tedavi altında tutulan 21 yaşındaki F.T.'nin kafasına ve kalbinin yanına isabet eden 3 kurşun başarılı operasyonlarla çıkarılmış ama tüm tedavilere rağmen kısmi felç geçirmişti. Ailesi tarafından kabul edilmeyen ve töre tehdidi altında bulunan genç kadın, taburcu edildiği hastaneden adresi gizli tutulan bir sığınma evine götürüldü.
iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 14:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?