4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Trafik belediyeye emanet

Şehir içi trafiğin belediyelere devrini öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta kadrosunda istihdam edilen 78 personel, trafik polisliği görevini üstlendi.

Kent merkezindeki trafiğe yön veren belediye çalışanları, toplu taşıma araçları üzerinde uygulama yaparken, trafik polisleri ile aralarında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşıyor.

5216 sayılı yasa ile birlikte şehiriçi ulaşım ve trafik hizmetleri büyükşehir belediyelerine devredildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte birçok belediye, Trafik Daire Başkanlığı Şubesi kurdu.

Kent trafiğine sağlıklı yön vermek için Trafik Şube Müdürlüğü’nü hizmete sokan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, zabıta kadrosunda istihdam edilen 78 personeli trafik şubesine kaydırdı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile ortak çalışan Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayan araçları çekiciler ile çekerlerken, bazı araçlara da cezai işlemler uyguluyor.

Gün boyu trafik polisleri gibi şehir trafiğine yön veren belediye çalışanları, toplu taşıma araçlarının yanı sıra, sepetli motor ve bisikletler üzerinde de uygulama yapıyor. Şehir trafiğinin en yoğun olduğu caddelerde trafik polisleriyle birlikte çalışan belediye çalışanları, toplu taşıma yapan otobüs, minibüs ve diğer ticari araçlar üzerinde uygulama yaparken trafiğin akışını yönlendiren trafik polisleri ile zaman zaman anlaşmazlıklar yaşıyor.

5216 sayılı yasa ile birlikte şehir içi ulaşım ve trafik hizmetlerinin büyükşehirlere devredildiğini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürü Yahya Yücesu, "Yasa gereği, kısa süre önce belediyemiz bünyesinde trafik şube müdürlüğü oluşturduk ve buraya farklı servislerde çalışan 78 personel aldırdık. 1 milyon nüfuslu Diyarbakır gibi büyük bir şehirde trafik ve ulaşım konularında denetleme yaparken, birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Şehir içi trafiğini, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ile birlikte yürütüyoruz, ancak personel yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Şu an 78 personel görev yapıyor. Ne var ki, trafik şubesinde personel sayısının yaklaşık 250 olması gerekiyor, aksi takdirde trafik ve ulaşım konularında ciddi sıkıntılar ortaya çıkar" dedi.

Kentteki trafik ve ulaşım sıkıntılarını gidermek için ’153’ numaralı şikayet hattı kurduklarını söyleyen Yahya Yücesu, "Diyarbakır’da trafik ile ilgili hazırlamayı düşündüğümüz projeler için, Avrupa’daki bazı ülkeler ile bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Teknik atölye kurduk. Trafik levhaları, yol çizelgeleri ile trafik ışıkları onarım ve bakımdan geçirilecek. Trafik denetlemelerinde görev alacak personel ve toplu taşıma hizmeti veren şoförler eğitimden geçirilecek. Amacımız, şehrin trafik ve ulaşım sıkıntısını tamamen bitirmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 13:41:14
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 15:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan Uyanık IP: 81.213.234.xxx Tarih : 26.01.2009 12:23:04

Belediyeye ait trafik birimleri 10-15 gün içerisinde oldu iki sefer arabamı yerinden kaldırıyorlar. Her seferinde sudan bahanelerle aldıklarını söylediler. Nasıl oluyorda önümdeki ve arkamdaki arabalar yerinde kalıyorda benim arabam alınıyor. Polis trafiğini arar olduk. Lütfen biraz daha duyarlı olun.