7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Trafikte denetim arttırıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Silvan ilçesi ana arteri olan Gazi Caddesi üzerinde özel araçların çift sıra park yapmaları neticesinde meydana gelen trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla yeni bir uygulama yürürlüğe konuldu. İlçede otopark alanlarının azlığı nedeni ile uygulamaya konulamayan plan yeni otopark alanlarının açılması sonrası ilçe trafiğini rahatlatmak amacı ile yürürlüğe girdi.

İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, "İlçemizin iş ve alışveriş merkezlerinin üzerinde bulunduğu Gazi Caddesi'nde yapılan yanlış parklar sonucu araç trafiği olumsuz etkilenmekteyken yapılan yeni çalışma ile Gazi Caddesi üzerinde bir trafik polisi sabit olarak özellikle çift sıra park temizliği ile görevlendirilmiştir. Yapılan uygulama ilk gününde olumlu sonuçlar vermiş ve özellikle esnaftan büyük destek almıştır. Uygulamanın bundan böyle devamlı yapılacağı, İlçe Trafik Komisyonu kararları sonucunda belirlenen park etme yasağı olan yerlerin levhalarla belirlendiğini ve park yasağı levhasının bulunduğu yerin 100 metre önü ve 100 metre arkasının yasak park sahası olduğu ve yasa hükümlerine göre de çift sıra park etmenin yasak olduğu, hal böyle iken vatandaşların araçlarını otopark alanlarına park etmeleri gerektiği, aksi takdirde hatalı park eden araçların sürücülerine 62 TL cezai işlem uygulanacağı öğrenilmiştir" dedi.
Gazi Caddesi üzerinde çift sıra, trafik akışını engelleyen araç sürücülerine trafik ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?