4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Tribündeki baba konuştu: Bir daha maça gitmem

Cumartesi günü Diyarbakır’da oynanan Diyarbakır-Fenerbahçe maçında yağan taş yağmurundan 6 yaşındaki kızını korumak için verdiği mücadeleyle Türkiye gündemine gelen baba Erhan Karataş, "Maç boyunca taş nöbeti tuttum" dedi. 6 yaşındaki Elif Nur Karataş ise bir daha maçlara gitmeyeceğini söyledi.

İlk kez kızını bir maça götürdüğünü belirten baba Karataş, taraftarların attığı taşlar ve yaptığı taşkınlık sonucu kızının etkilendiğini söyledi. Maç boyunca gelen taşlardan korunmak için nöbet tuttuğunu ifade eden Karataş, "Maç boyunca futbol izleme imkanım olmadı. Montumla kızımın kafasını kapatarak taşlardan korumaya çalıştım. Kızımın etkilenmemesi için onu sürekli reklam panolarına yönlendirerek, ’Reklamlar değiştiğinde bana haber ver’ dedim. Ben ise havadan gelen taşlardan kızımı korumaya çalışıyordum. Maç boyunca taş nöbeti tuttum. Her baba aynı şeyi yapardı. Bir daha kızımı maçlara götürmeyeceğim. O görüntüleri izleyen hiç bir baba da çocuklarını maçlara götüreceğini tahmin etmiyorum" dedi.

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak olan kupa finali için kızıyla İstanbul’a gitmenin planlarını yaptığını belirten Baba Karataş, kızının bundan vazgeçtiğini ve olaylardan olumsuz etkinlediğini ifade etti. Kahvehanelerde maç izlemenin daha keyifli olduğunu vurgulayan baba Karataş, "Derbi maçlarını genelde kahvehanelerde izliyordum. İlk kez bir Fenerbahçe maçına gidiyordum. Arkadaşlarla kararlaştırmıştık. O sabah kızım da gelmek isteyince kıramadım. Keşke sabah onu kırsaydım da götürmeseydim. Diyarbakırlıyım ama Fenerbahçe’yi tutuyorum. Kahvehanelerde rakip takımların tarafları iç içe kol kola maç izliyor ve hiç bir şey olmuyor. Sahalarda neden böyle vakaların olduğunu anlayamıyorum" diye konuştu.

En büyük sıkıntıyı son 10 dikakada yaşadıklarını belirten Baba Erhan Karataş, yaşananları kızıl kıyamet olarak nitelendirdi. Maçın sonlarına doğru taraftarlardan bazılarının maç bitiminde taş yağmurunun artacağını belirtmelerinden korktuğunu ve tiribünden çıkmak istediklerini belirten Baba Karataş, o an tam olarak ne yaşadığını hatırlayamadığını ifade etti. Karataş, fanatizm ve holiganlıkla bir yere varılamayacağını da söyledi.

6 yaşında olaylara şahit olan Elif Nur Karataş ise bir daha maça gitmek istemediğini söyledi. Fenerbahçe’yi tuttuğunu belirten Elif Karataş, maç boyunca taş atıldığını ve silah sıkıldığını, bundan da çok korktuğunu söyledi. Fenerbahçe maçını izlemek için İstanbul’a gitmeyi istediğini ancak yaşanan olaylardan sonra fikir değiştirdiğini belirten Elif Nur Karataş, neden taş atıldığını bilmediğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:32:34
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?