4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Tüketici haklarına 'şişme kadın' şikayeti!

Diyarbakır’da eşinden boşanan iki çocuk babası bir kişi, sipariş verdiği şişme kadın gönderildiğinde kendisinden tekrar para istenince Tüketici Hakları Derneği’ne başvurdu.

Diyarbakır’ın Bağlar semtinde fırıncı kalfası olarak çalışan 30 yaşındaki M.K, geçen yıl bir gazetede gördüğü ilan üzerine İstanbul Kadıköy’deki Urex Sex Shop Limited Şirketi’nden 80 milyon lira karşılığında şişme kadın siparişi verdi.

Parayı peşin olarak Fırat Demir adlı kişinin hesabına yatıran M.K.’nın siparişi, 2 gün sonra posta yoluyla geldi. Ancak postacı ürünün bedeli olarak 80 milyon lira isteyince M.K. parayı peşin yatırdığını ve ikinci kez para ödemeyeceğini belirtti.

Ürünü alamayan M.K, Bağlar Polis Merkezi’ne başvurdu. Polislerden "Biz bu işlere bakmıyoruz’’ yanıtını alan M.K, bu kez de Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak şirketten şikayetçi oldu. Şirkete telefon açtığını söyleyen M.K, ’Paranı göndereceğiz’’ denildiğini ancak hiçbir ödeme yapılmadığını ileri sürdü.

Başvuruyu inceleyen Tüketici Hakları Derneği, M.K’nın delil olarak dilekçesine eklediği gazete ilanının tüketiciyi yanıltıcı herhangi bir husus içermediğini, aksine ödemenin sipariş teslimi anında yapılacağı uyarısının bulunması nedeniyle tüketicinin yakınmasının yerinde olmadığına karar verdi.

Dernek, tüketicinin yaptığı ödemenin iadesini genel hükümler çerçevesinde talep edebileceğini belirtti. Ancak M.K’nın telefonla irtibat kurduğu Fırat Demir adına havale çıkarması nedeniyle, kendisine ödeme yapılmadığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 13:56:04
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 13:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?