7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

TÜMŞAD'dan teröre kınama

DİYARBAKIR TÜMŞAD ŞUBESİ'NDEN TERÖRE TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Diyarbakır Şubesi, yapılan basın açıklaması ile terör olaylarına tepki gösterdi.

TÜMŞAD Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, "19 Haziran 2010 tarihinde Hakkari Şemdinli'de gerçekleştirilen hain saldırıda 8 Mehmetçiğimizin şehit edildiği, 14 Mehmetçiğimizin de yaralandığını derin bir üzüntü ile haber almış bulunmaktayız. Açıklamamızı hazırladığımız şu anda yine Şemdinli'den 2 şehit, 2 yaralı haberi geldi. Bu menfur saldırılarda kaybettiğimiz Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, yaralanan silah arkadaşlarına da acil şifalar diliyoruz. Terörle

mücadelede bugün gelinen nokta artık sözün bittiği andır. Bugüne kadar çok konuşuldu ama fiili olarak hiçbir adımın atılmadığını görüyoruz. Bu yaşananlar açılım adı altında başlatılan fitne fesat sürecinin meyveleridir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Diyarbakır Şubesi olarak diyoruz ki, son terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilene kadar bir daha açılım benzeri adımların atılması durumunda bunun 'vatana ihanet' ile eşdeğer adımlar olduğunu bütün milletimize ilan edeceğimizi bilin.

Terör tavize doymaz, adeta dipsiz kuyu gibidir. Ne kadar taviz verirseniz verin terör örgütünü tatmin edemezsiniz. Onlara karşı onların anladığı dil ile hareket etmenin elzem olduğu artık aşikardır. Buradan Barzani başta olmak üzere bütün terör destekçilerini uyarıyoruz, artık sabrımız taştı" dedi.

"Son sözümüz büyük Türk milletine" diyen Can, "Aziz milletim artık daldığın derin uykudan uyanmanın vakti geldi de geçiyor bile. Uyguladığı yanlış politikalarla bitme noktasına gelen terör örgütünün yeniden dirilmesinin önünü açanlardan bunun hesabını yeri ve zamanı geldiğinde sorma görevi senin omuzlarındadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:19:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 17:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?