7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tunç'un yargılanmasına başlandı

FERHAT TUNÇ'UN YARGILANMASINA DİYARBAKIR'DA BAŞLANDI

Siirt'in Eruh İlçe Belediyesi tarafından 15 Ağustos 2009'da düzenlenen 1. Eruh-Çirav Doğa ve Kültür Sanat Festivali'nde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 15 yıl hapis talebiyle dava açılan Ferhat Tunç'un yargılanmasına Diyarbakır'da başlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanatçının, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından cezalandırılması istenirken, ilk duruşma Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İlk duruşmayı, Diyarbakır Barosu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu (STK), siyasi parti temsilcileri, sendikacılar ve sanatçılar izlerken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da adliyeye gelerek sanatçı Ferhat Tunç'a destek verdi.  İleri bir tarihe ertelenen duruşma sonrası açıklama yapan Tunç, "Barış mesajlarının yargılama meselesi haline getirildiğine üzülüyorum. Bundan bir yıl önce bu ülkede akan kanın durması için önemli mesajlar verdim. Bu mesajlarımdan dolayı bugün yargı önüne çıkarılıyor olmamı anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Sanatçının Avukatı Ercan Kanar, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesini eleştirdi. Diyarbakır Barosu Başkanı M. Emin Aktar, "Bu ülkede özgürce düşünmek yargılama nedeni. Artık bu ülkede yargının pozisyon belirlemesi gerek. Eğer yargı gerçekten adeleti gerçekleştirme hükümü ile görevliyse bunu yerine getirmesi lazım. Biz sanatçımızın yanıdayız ve yanında olacağız. Bu tür davalar artık olmasın istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:58:05
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?