8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Türbelere öğrenci akını

Diyarbakırlı gençler, Pazar günü yapılacak ve 1 milyon 500 bin öğrencinin gireceği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi türbelere akın etti. 400 bin gencin hayalinin gerçek olacağı sınav öncesi bazı öğrencilerin, türbelerin taş ve demirlerine kalemlerini sürerek dua etmeleri dikkat çekti. 

18 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS öncesi öğrenciler, sınavı kazanmak için Diyarbakır'daki türbelere akın ederek, bol bol dua okudu. Üniversiteye girme hayali kuran 1 milyon 500 bin adayın katılacağı ÖSS öncesinde, aileleriyle birlikte türbelere giden öğrenciler, üniversite hayallerinin gerçekleşmesi umuduyla ilginç metotlar denedi. Yıl boyunca üniversiteye girebilmek için gece-gündüz çalışan öğrenciler, son bir ümitle türbelere akın etti. Öğrencilerin yanı sıra ebeveynleri de türbelere giderek, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adak adadı. Diyarbakır'daki öğrencilerin ilk tercihi, Hz. Süleyman Türbesi oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren türbeye gelen bazı öğrenciler, kaderlerini belirleyecek kalemleri türbe taşlarına ve demirlerine sürerek dua etti. 

ÖSS sınavını kazanabilmek için türbelere akın edip türbe taşlarına kalem süren öğrenciler, yıl boyunca çok çalıştıklarını ve üniversiteli olma hayalini kurduklarını ifade ederek, "ÖSS, bu yıl olanaklarımızı kısıtladı ve şansımızı zora soktu. Bizler, bu sınavı kazanmak için çok çalıştık, ancak Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın diye buraya geldik" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 16:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?