8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Türbeye iş merkezine hayır

DİYARBAKIR'DA 'TÜRBE' TEPKİSİ

Diyarbakır'da bulunan 40 sivil toplum örgütü, Diyarbakır'a ilk atanan Müslüman Vali Sultan Sasa'nın türbesinin yerine iş merkezi yapılmasını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan 40 sivil toplum örgütü adına hazırlanan açıklamayı Sahabe-Der üyesi Veysi Ekici okudu.

Ekici, İslam tarihinde Mekke ve Medine'den sonra en fazla sahabenin Diyarbakır'da medfun bulunduğunu belirterek, ancak Sahabe Sultan Sasa'nın mezarlarının bulunduğu yerin iş merkezi yapılması amacıyla ihaleye çıkarıldığını kaydetti. Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nün hazırlattığı arkeolojik raporla buranın Roma dönemine ait kilise kalıntısı olduğunun belirtiliğini ifade eden Ekici, ''İslam'ın beldemizdeki bin 400 yıllık hükümranlığını görmezlikten gelmek gaflet ve densizliğin belirtisidir. 500'ün üzerinde sahabe kabrinin bulunduğu kutsal beldemizde kaçının yeri bellidir? Bu sahabelerin mekanları yer olarak neden tespit edilmemiştir? Yetkililer bu konuda neden sağır ve dilsiz kalmıştır? İslam ve sahabe izlerinin silinmeye çalışıldığı bu mekanlar kimlere peşkeş çekilmek istenmektedir? Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sahabe mezarlığı üzerinde inşa etmeyi düşündüğü ticari amaçlı iş merkezi ihalesi edilmediği takdirde, tüm sivil oluşumlar ile tepkilerimizi ortaya koyacağımızı ilan ediyoruz' 'dedi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı.

DİYARBAKIR'DA 'TÜRBE' TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 16:02:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 23:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?