4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Turizme kapkaç darbesi

Diyarbakır’da artan kapkaççılık ve hırsızlık olayları, tarihi yerleri gezmeye gelen yerli ve yabancı turistleri endişelendiriyor.

Artan kapkaç ve yankesicilik olayları yüzünden Diyarbakır’ın tarihi yerleri başta olmak üzere, kiliselere gelen ziyaretçiler de her an hırsızlık olayıyla karşı karşıya kalıyor. Yeterli önlemlerin alınmaması ve kapkaç-yankesicilik olaylarının kentin tarihi semtlerinde olmasından dolayı, haftada birkaç kapkaççılık ve yankesicilik olayı yaşanıyor. Kapkaççı ve yankesiciler özellikle yöreyi bilmeyen turistleri hedef alırken, Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, hırsız sayısının her geçen gün artması nedeniyle kiliselere gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin tedirgin olduğunu söyledi.

Papaz Akbulut, "Son 1 yıl içerisinde kilise etrafında hırsızlık olayları çok arttı. Rusya Büyükelçiliği’nden bir grup gelmişti. Diplomatlar kiliseyi gezerken, kapkaççılar arabanın camlarını kırarak çantalarını çaldı. Pasaportları ve değerli eşyalarını götürdü. Polisi çağırdık ancak bir şey yapamadılar. Maalesef burada çok kapkaç olayları oluyor. Misafirlerimiz için endişeliyiz. Burada misafirlerimiz rahat dolaşamıyorlar. Yerli ve yabancı turistlerimiz korkuyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 12:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan EKEN IP: 212.175.171.xxx Tarih : 11.04.2005 11:17:28
bu kadar yoğun ve niteliksiz kalabalığı üretime kanalize etmediğimiz müddetçe bu olaylar asla eksilmez...başta türkiyenin de en önde gelen zenginlerinden olan diyarbakırlı iş adamlarının ve diğer iş adamlarının teşvik meşvik gibi sonuçsuz şeylerle bu şehre gelmelerinin mümkün olmadığını gördük,yeni devlet kuruluşun da olduğu gibi bu bölgede geçici devletçilik (ekonomik sistem olarak ) ilkesini esas kılarak bu bölgenin artık huzura kavuştuğunu ıspatlaması lazım...buralarda artık,ulaşım,terör,iş gücü azlığı vs... sözler sadece bahane olarak kalıyor,akp bu duruma hala nasıl sessiz kalıyor anlamıyorum,buralarda üretimin arttırılması batıya olan göçü engelliyecek hatta geri göç olacağından batıdaki kapkaç vb asayiş olaylarındada belirgin şekilde düşüş olacaktır,lütfen izlemeyelim,bu günlere hep sessiz izleyerek geldik...