5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Türk: 'Bağımsız adaylık son seçenek'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, "bağımsız aday olarak seçimlere girmeyi son seçenek olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Türk, Diyarbakır'da Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Nevruz'un ruhuna ve anlamına yakışır şekilde kutlandığını, bunun için halka teşekkür ettiklerini belirtti.

Özgürlük, barış ve kardeşlik istediklerini, Türkiye'de kardeşleşmeyi hedef aldıklarını dile getiren Türk, şöyle devam etti:

"Halkımız yıllardan beri içinde bulunduğumuz kaos ve çatışmalı dönemin bitmesini istiyor. Bunun için demokratik projelere ihtiyaç var. Nevruz'u gerginleştirmek isteyen güçlerin tavırlarını da gördük. Hükümete ve siyasi partilere bugün tekrar seslenmek istiyorum, artık yeni bir yolu, bir buluşmayı hedefleyen mantığı ortaya koyalım. Ülkenin sorunlarını tartışarak çözelim. Halkımızın yüzü Türkiye halkına dönüktür."

Nevruz etkinliklerinde gözaltına alınmalar konusunda ne düşünüyorsunuz? sorusuna Türk, "Hukukta sayın kelimesinin suç olduğu hiçbir ülke yoktur. Avrupa'da mösyö dediğiniz zaman bunun suç olarak kabul ederseniz, hukuk ve demokrasi ile bağdaşmayacak bir durum ortaya çıkar. Ayrıca, insanların düşüncelerine zorla ipotek koymanın anlamı yoktur. O zaman hükümetimiz ve savcılarımız çıksınlar, kime sayın demek suç kime hakaret etmek serbesttir, bunu belirlesinler. Sayın kelimesinin suç olduğunu inanmıyoruz" dedi.

Leyla Zana'nın dünkü konuşmasına katılıyor musunuz? sorusu üzerine Türk, ülkenin gerçeklerini saklayarak bir yere varılamayacağını, Zana'nın bir tespit yaptığını, bazı tespitlerden de ürkmenin anlamının bulunmadığını savundu.

Bir gazetecinin "Seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da Türk, sancılı bir sürecin yaşandığını, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerginliğe dönüştürme çabalarının olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi bahane edilerek DTP üzerinden gerginlik yaratılmak istendiğini iddia eden Türk, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimine de biz farklı bakıyoruz. Birileri milletvekili şartlarına haizse cumhurbaşkanı olabilir. Farklı arayışlar doğru değildir. Tabi sayın Erdoğan olsun diye bir tavrımız yok. Ama parlamentonun, halkın iradesinin üzerinde bir iradeyi kabul etmiyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Parlamentoyu hedefliyoruz. Halkımız artık (Oyumuz yanmasın. Başka yere gitmesin) diyor. Biz de halkımızın talebine uygun bir formülü dostlarımızla paylaşacak bir sonucu götürmeye çalışacağız. Bağımsız aday olarak seçimlere girmeyi son seçenek olarak değerlendiriyoruz."
A.A.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Azad IP: 88.230.66.xxx Tarih : 22.03.2007 14:25:50
Soyadı Türk, kendisi Türk düşmanı, konuşmalarından bunu anlamamak elde değil. Yazıklar olsun.