4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Türk Bayrağı altında Kürtçe şarkı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’ın fahri hemşehriliğine kabul edilişinin 79. yıl dönümü çeşitli törenlerle kutlandı.

Anıt Park’ta başlayan törene Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, askeri personel, öğrenci ve kurum yöneticileri katıldı.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Necdet Özel’in yoğun iş temposu nedeniyle katılamadığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Anıt Park’a çelenklerin konulması ile son bulan törenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda ayrı bir tören düzenlendi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve alt kademe belediye başkanlarının, Atatürk rozeti takarak katıldığı törende, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsükmenler’in İstiklal Marşı’nı okumaması dikkat çekti.

Folklor gösterisinin ardından Belediye Başkanları, davul zurna eşliğinde halay çekti. Büyükşehir Belediyesi halk müziği korosu tarafından öğrencilere verilen konserde farklı yörelere ait şarkıları seslendiren koro, son 2 parçayı Türk Bayrağı altında Kürtçe olarak okudu.

Öğrencilerin Atatürk ile ilgili şiirler okuması ve başarılı öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Belediye Başkanları ile öğrenciler, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Törende bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile sur dışında açılan geniş caddeler ve bahçeli evler, maalesef şehircilik yönünden uğradığı erozyon sonucu tahrip edildi. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerini kentin tüm kurumlarıyla birlikte elbirliğiyle dünya sahnesine çıkarabilsek, Mustafa Kemal Paşa da kabrinde rahat uyuyacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:16:52
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?