7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Türkiye Kürdistan Diyarbakır Türkistan

ABDULLATİF ŞENER DİYARBAKIR'DA

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Türkiye'nin Kürdistan, Diyarbakır'ın da Türkistan olduğunu söyledi.

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Tarihi Hasanpaşa Hanı'nda partililerle biraraya gelen Şener, "Günümüz dünyasındaki yarış tüm birey ve ülkelerin varlık ve yokluk yarışıdır. Zayıfların döküldüğü güçlülerin kazandığı, mazlumların sırtından zenginleştiği bir dünyada yaşıyoruz. Ülke olarak güçlü olmak zorundayız. İnsanımızın geleceğinden emin olması için herkes üzerine ne düşüyorsa onu yapacak. Bölgeyle ilgili önemli sorunlar var. Öteden beri bölgedeki gelişmeleri izliyoruz. Dünya ekonomisi yeniden yapılanıyor, dünya yeniden şekilleniyor" diyerek, "Böyle ortamda iktidar hergün bir kavga konusu açıyor. Açtığı kavga konularını ortada bırakıp başka bir konuyu kavgayla açıyor. Hiçbir iş yapamayanlar kavgayı derinleştiriyor" görüşünü savundu.

 

"MEVLANA'NIN DEDİĞİ GİBİ BUGÜN YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK VE YAPMAK GEREKLİDİR"

Şener, 73 milyonun partisi olduklarını belirterek, "Kardeşliğe birlik ve beraberliğe ihtiyaç var" vurgusu yaptı. Şener şöyle devam etti:

"Türkiye dünyanın en fazla işsizi olan ülkesidir, bu ülkenin insanları yoksullukla mücadele ediyor, insanca yaşamak istiyor, kavgayı bırakın diyoruz ve hem iktidarı hem muhalefeti aklıselime davet ediyoruz. Bundan 6 yıl önce Diyarbakır'a gelmiştim. Diyalog eksikliği vardı. Diyarbakır'a gelirken yapılan resmi programda belediye ziyareti yoktu. Programa belediye ziyaretini de koydum. Vali bey doğru olmayabilir, istismar edilir dedi. Ben de o zaman gidiyoruz diyerek vali ve emniyet müdürünü yanıma alıp

belediyeye gitmiştim. Daha sonra belediye başkanını da alıp valiliğe gittik. Ertesi gün de Baydemir ile beraber kahvaltı yaptık. Benden 5 yıl sonra bakanlık düzeyindeki politakacılar bunu tekrar edebildiler ama bugün yeni bir gündür. Mevlana'nın dediği gibi bugün yeni şeyler söylemek ve yapmak gereklidir, süreç dinamiktir. Doğru, cesur adımlar atmak gerektiğine inanıyorum."

 

"VATANDAŞ, BU ÜLKEDE MAHKEMELER, HAKİMLER VAR DİYEBİLDİĞİ GÜN YARGI REFORMU YAPILMIŞ DEMEKTİR"

TP lideri Abdullatif Şener Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "28 maddelik metindir bu. Tüm maddeler doğrudur ya da yanlıştır demek yanlış, doğru maddeler var, düzeltilmesi gerekenler ve yanlışlar var. Bu iş kavgayla başladı kavgayla devam ediyor. Buradaki kavga üst yargı organlarının üyelerinin atanmasıyla ilgili maddeler üzerinde kavga çıkıyor, iktidar benim adamlarım üst yargı organlarında üye bulunsun, muhalefet de hayır bizim adamlar bulunsun diyor. Ben de diyorum ki halkın adamları ne olacak. Bu

bir yargı reformu da değil, bazı üyelerin atanmasıyla ilgili düzenlemedir. Bu ülkenin yargı reformuna ihtiyacı var. Yargı reformu dediğiniz şey sıradan bir vatandaş, bu ülkede hiçkimse haklarımı gasp edemez, çünkü bu ülkede mahkemeler, hakimler var diyebildiği ve buna inanabildiği gün yargı reformu yapılmış demektir. Tüm siyasetin de bu anlayış doğrultusunda bir yargı reformu nasıl yapılır bunun üzerinde çalışması lazım" diye konuştu.

 

"BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE GÜÇLÜ KILMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Şener, "Farklı etnik kökenlerimiz olabilir ama hepimiz bu toprakların insanlarıyız. Kaderimiz geleceğimiz birbirine bağlıdır. ya birlikte güçlü olacağız, yoksa dünya devleri arasında sıkışıp kalacağız. Biz birlikte güçlü olmayı istiyoruz. Bu ülkenin geleceği aydınlık olsun, tarihimiz dinimiz kültürümüz birdir, farklılıklarımız birbirimizin zenginliği hata birbirimizin gücüdür. Onun için diyorum ki birileri çıkıyor iki adım ötemize pasaport vize koymaya kalkıyor, birileri çıkıyor sınır ötesine yol

gösteriyor ya sev ya terk et diyor. Bizse Türkiye Partisi olarak bu tür yaklaşımların herkese zarar vereceğini düşünüyoruz. Açıkça ben bütün Türkiye'nin Kürdistan olduğunu düşünüyorum, Diyarbakır'ın da Türkistan olduğunu düşünüyorum. Bu anlayış doğrultusunda bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceğini birlikte güçlü kılmaya, çocuklarımızın istikbalini birlikte aydınlatmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Abdullatif Şener daha sonra esnafı gezdi. Esnaf ziyaret isırasında bir esnaf Şener'e uğur getirmesi için Diyarbakır tesbihi hediye etti.

ABDULLATİF ŞENER DİYARBAKIR'DA
ABDULLATİF ŞENER DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:01:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?