7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Türkiye Partisi yöneticileri geldi

Genel Başkanlığını Abdullatif Şener'in yaptığı Türkiye Partisi yöneticileri partinin Diyarbakır İl Teşkilatı'nı oluşturmak için bu kente geldi.

Abdullatif Şener'in Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye Partisi çalışmalarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaydırdı. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nuri Akbulut, Disiplin Kurulu Üyesi Gürcan Günay ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Sema Batırbek Diyarbakır'a gelerek partinin il teşkilatını yapılandırmak için çalışmalara başladı. Bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nuri Akbulut, Türkiye Partisi'nin Türkiye'deki mevcut siyasi anlayışın dışında ve kutuplaşmadan öte barışı ön planda tuttuğunu belirterek, "Demokratik bir merkez partisi olarak hizmet etmeye talibiz.

Gerçekten şu anda Türkiye'deki kurumlar arası huzursuzluktan kurumların birbirleri ile olan itişmelerinden vatandaşın zarar gördüğü gerçeği karşısında bunları bırakan bir tarzla hareket edeceğiz. Şu anda geçici politikalar ile ülkede yaşanan sorunların gittikçe ağırlaştığını düşünüyoruz. Uzun vadeli ve gerçekçi politikaların yürümesini istiyoruz. Şu anda öncelikli olarak ekonomik problemler ülkenin çok geniş kesimlerini etkileyen bir hale geldi. Türkiye Partisi bunları çözmeye taliptir" şeklinde konuştu.

BİZ KÜRT GERÇEĞİNİ KABUL EDİYORUZ
Akbulut, "Biz Kürt gerçeğini kabul ediyoruz. Ülkedeki bütün gerçekler gibi. Anayasal vatandaşlık etrafında tüm vatandaşlarımızın hür ve eşit olduğunu düşünüyoruz. Kültürel değerlerin yaşatılmasından yanayız. Her türlü baskıyı partimizi reddediyor. Demokratik ortamda herkes ile görüşerek herkesin sorunun anlayış ile çözülmesinden yanayız. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını kesinlikle destekliyoruz.

Geç kalınmış bir hareket olarak düşünüyoruz. Sayın Başbakan'ın 2005'te yaptığı konuşmadan sonra gelmesi gerektiği halde getirilmediği kanaatindeyiz. İnşallah bu fırsat gitmez, gereken noktaya gidecektir. Burada devletin tüm kurumlarının anlayışlı olarak ve sorunun çözümü amacıyla samimi yaklaşımları ile bu mümkündür. TSK adına yapılan açıklamalar da artık çözümün yakın olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımız ötelenmediği takdirde bu iş çözüme kavuşturulacaktır. Daha bir ayını tamamlanmamış bir partiyiz. Teşkilat çalışmalarını süratle tamamlayacağız. Türkiye Partisi olarak sadece AK Parti'ye muhalefet yapmak için
kurulmuş bir parti değiliz. Türkiye Partisi demokratik merkez partisidir'' ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 18:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali maruf IP: 88.230.53.xxx Tarih : 19.06.2009 14:13:56

siz bu bölgede oy yok kardeşim boş boş gelmeyin bence yok efendim biz kürt gerçeğini kabul ediyoruz  hadi artık bu sözlere karnımız tok başkanın 2005 teki sözleri hala kulağımda çınlıyor ama ne oldu ne değişti hala gencecik insanlar ölüyor artık bu kandursun her iki tarafa da yazık 20 sindeki gençler ölüyor 30 senedir.HER ŞEY YALAN