7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Türkiye'yi şikayet etti

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan Avrupa Sosyal Formu'na konuşmacı olarak katılan Diyarbakır merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Türkiye'de yaşanan siyasal gelişmelere ve DTP'ye yönelik baskı iddialarına değindi.

Avrupa Sosyal Forum (ASF) tarafından 2010 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan Avrupa Sosyal Forum'un hazırlık toplantısı Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapıldı. 2010 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan Soysal Forum Hazırlıklarının ele alındığı toplantıda, küresel ekonomik kriz değerlendirildi ve ekonomik krize karşı mücadele yöntemleri tartışıldı.

Türkiye'de yapılması planlanan 2010 forumu için üç ayda bir yapılan hazırlık toplantısının Diyarbakır'da yapılması kararı alındığı toplantıda bir konuşma yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Türkiye'deki son siyasal gelişmeler ve DTP'ye yönelik baskılar konusunda bilgi verdi. Karatekin, "2010 yılında yapılacak olan Sosyal Forum öncesi Diyarbakır'da hazırlık toplantısının yapılması kararını anlamlı buluyoruz. Ve bu kararı destekliyoruz" şeklinde konuştu.

MEZOPOTAMYA SOSYAL FORUMU DİYARBAKIR'DA YAPILACAK
ASF hazırlık toplantısının ardından Diyarbakır'da Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) toplantılarının yapılması karara bağlandı. 25-27 Eylül tarihlerinde ASF hazırlık toplantısı, 28-30 Eylül tarihlerinde ise MSF etkinliklerini yapılması karara bağlandı.

Toplantının 3. gününde çeşitli ülkelerde meydana gelen insan hakları ihlalleri gündeme geldi. Türkiye'de DTP ve KESK'e yönelik gözaltı ve tutuklamalar değerlendirildi. Çeşitli ülkelerden katılan sendikacılar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin sunduğu öneriler ele alındı. 54 DTP Genel merkez yöneticisi, 34 KESK yönetici ve üyesinin tutuklanması, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 21 Kürt siyasetçinin tutuklanması oybirliğiyle kınanarak, tutuklananların serbest bırakılmasının sonuç bildirgesine konulması kararı alındı.

ASF Viyana Hazırlık toplantısı 3 gün süren tartışmaların ardından ASF 2010 hazırlık çalışmalarının ve ASF pragmam tartışmalarının 3 ay sonra Diyarbakır'da yapılacak olan toplantıda ele alınması kararıyla tamamlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halis IP: 212.125.15.xxx Tarih : 24.06.2009 13:42:41

 bizde sizi Allah aşikayet ediyoruz..yaptığınız  fitne,fesat,terör ve hertürlü karanlık işleriniz ve hainlikleriniz için..ama unutmayın hainlerde toprağın altında hesap verecek..