8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Türklerin vicdanına sesleneceğiz'

Diyarbakır Byükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "demokratik açılım" ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Baydemir, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda Kürt halkının vicdanından Türk halkının vicdanına sesleneceğiz. Hem Türk'ün geleceği için hem de Kürt'ün geleceği için 2009 yılı dönüm noktasıdır" dedi.

Demokratik Toplum Partisi, bazı siyasi partiler ve STK'lar tarafından 1 Eylül günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan "barış mitingi" ile ilgili tüm hazırlıklar aralıksız sürüyor. Başta Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydamir, ilçe belediye başkanları, STK'lar ve DTP'liler mitingle ilgili olarak Diyarbakır sokak ve caddelerinde bildiri dağıttı. Esnafı mitinge davet eden DTP'liler barış mesajları verdiler.

Bildiri dağıtmadan önce bir açıklama yapan DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, "Barışın başkenti olan Diyarbakır'a yakışır bir çoşku içinde, halkımızla birlikte bir kez daha barış türküleri söylemek için mitingi organize ediyoruz. Elbetteki biz barış mitingimizi yaparken negatif rüzgarların ortadan kalkmasını da amaçlıyoruz. Özellikle birkaç gündür muhalefet partililerinin ortaya koyduğu söylemler ve üsluplarındaki rahatsız edici vurgular ve tonlar bu mitingle giderilmelidir diye düşünüyoruz. Onurlu bir barış istediğimizi bu mitingde ortaya koymak zorundayız. Şu an söylemlerin peşinde değiliz. Toplumsal bir barış çalışması yapılmalıdır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, açılım ile ilgili olarak çarpıçı açıklamalarda bulundu. Osman Baydemir, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda Kürt halkının vicdanından Türk halkının vicdanına sesleneceğiz. Esas ulaşmak istediğimiz Kürt halkının vicdanıdır. Kürt halkı 1 Eylül'de İstasyon Meydanı'nda vicdanını bir kez daha ortaya koyacaktır. Hem Türk'ün geleceği için hem de Kürt'ün geleceği için 2009 yılı bir dönüm noktasıdır. Tarihi bir fırsat ve tarihi bir zemin ortaya konmuştur. Bu tarihi zeminin ve tarihi fırsatın gerçek anlamda sonuç doğrabilmesi için halkın vicdanının ortaya konulması lazımdır. Biz polemiklerin tarafı olmayacağız. Biz gerçek anlamda onurlu bir çözümün aktörleri olacağız. Sadece kendi şahsımız çin değil, bütün yurttaşlarımız için söylüyoruz. Onurlu bir barış sürecinin inşasının katkı sunucusu ve zemin hazırlayacağı olacağız. Bundan sonra da samimiyetle ve kararlılıkla onurlu bir barış için çaba göstereceğiz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
liceli IP: 85.102.75.xxx Tarih : 29.08.2009 21:23:04

pkk  ya destek veren kişiler olarak onlara cıkar saglayın  destek verin cıkıp bariş mitingi yapın bu halk yemez bunları kürtleri kullanarak siyaset yapmayın kim oluyorsunuz da TÜRK halkının vicdanına sesleniyorsunuz   ölen şehitlerin hesabını kim verecek   kürt halkını daga cıkmaya teşvik etmekten başka gayeniz yok   mahvettiniz gencligimizi  TÜRK KÜRT KARDEŞTİR PKK KALLEŞTİR dtp diyarbakırımızı   terör yandaşi göstermekten vaz gec