7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

TÜSİAD'dan Diyarbakır açılımı

14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ

Diyarbakır'da düzenlenen 14'üncü Girişim ve İş Dünyası Zirvesi kapsamında iş dünyası ile il protokolü yemekte bir araya geldi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) Diyarbakır'da düzenlediği 14'üncü Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nin akşamki bölümünde, iş adamları yemekte buluştu. Diyarbakırlı iş adamları ve TÜRKONFED üyelerinin buluştuğu yemekli toplantıya TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, eşi Cem Boyner, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt ve Kutbettin Arzu ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede Baydemir ve Boyner birlikte hayal çekti.

İş adamlarına seslenen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bölgeye yaptıkları yatırımları anlattı. Bölgeye yatırım yapacak iş adamlarına cesaret vermek istediğini söyleyen Ciliv, Erzurum ve Diyarbakır'daki çağrı merkezlerinde 2 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. Turkcell'e ait 10 çağrı merkezi arasında Diyarbakır'ın ikinciliği elde ettiğini kaydeden Ciliv, "Türkiye başka bir ülke, fırsatlar ülkesi" dedi. Ciliv, Diyarbakır ve Paris arasındaki internet hızlarından da örnekler verdi.

Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, üstü kapalı olarak son günlerde kendisiyle ilgili basında yer alan haberlere cevap verdi. KCK davası kapsamında hakkında yurt dışı yasağı bulunan Baydemir'in, "Süreyya Beye motive edici konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Süreyya Beyin konuşması, Diyarbakır'ın koşma istencinin ifadesidir. Kesinlikle bir diz kırılması olmasın kimsede. Yalnız tek bir konuda kıskandım. Benim yurt dışığı yasağım var, Paris'e gidemiyorum. Gerçi Vali Bey bu konuda bana 'üzülme, Süreyya Bey Paris sorununuzu 3G ile çözecek' dedi" ifadelerini kullandı.

Baydemir, "Demokrasi, kimlik ve onurlu bir barış nasıl vazgeçilmezse, ekonomik kalkınma en az bu kadar vazgeçilmezdir. Dik başlı gitmek durumundadır, eş başlı yürümek durumundadır. Yüksek bir morale sahibiz ve yürüyeceğiz. Kişi olarak oldum olası hiç ayak oyunlarına gelmedim ve hep uzak durdum. Hiç ayak oyunlarına gelmedim. Onun için futboldan uzak durdum. Yoksa futbolun kesinlikle içinde olurdum. Ama bu ayak oyunlarından sadece Diyarbakırspor kulübü için uzak durmayalım. Diğer tüm ayak oyunlarından uzak duralım" dedi.

Yemek sonrası Cem Boyner ile Başkan Baydemir sohbet etti. Sohbet sırasında Cem Boyner, Belediye Başkanı Baydemir'e alkol kullanıp kullanmadığını sordu. Baydemir de "Ben şimdi alkol alırsam konuşurum. Zaten benim başıma ne geldiyse hep dilimden geliyor. Bu arada siz hiç değişmemişsiniz. Hep böyle genç kalmışsınız" dedi. Cem Boyner'in ise, "Sen böyle yalan konuşursan olacağı budur" sözleri, gülüşmelere neden oldu.

14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ
14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ
14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ
14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ
14'ÜNCÜ GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI ZİRVESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 00:21:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 13:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?