7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tutuklamalar hukuka aykırı

Diyarbakır Kadın Platformu, Barış Anneleri İnisiyatifi'ne üye 24 kadının tutuklanmalarının hukuku aykırı olduğunu iddia etti.

SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'nde Diyarbakır Kadın Platformu adına açıklama yapan Hafize İpek, Barış Anneleri İnisiyatifi'ne üye 24 kadının tutuklanmalarının hukuku aykırı olduğunu ileri sürerek, "Kadınlar gözaltı sürecinde iken salı verme tutanakları imzalatıldığı halde hukuk dışı bir uygulamayla tekrar gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır" dedi. Barış Anneleri'nin son sürece ilişkin demokratik tepkilerini göstermek amacıyla protesto eylemi gerçekleştirdiklerini öne süren İpek, "Yıllardır yaşanan şiddet, baskı ve hukuk dışı uygulamalara dur diyebilmek için kadınların ve annelerin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünden yana olduklarını bir kez daha gösterdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşırken, kadınların tartaklanıp tutuklanması hukuk dışı bir uygulamadır.

Tutuklanan annelerin serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 13:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin IP: 85.97.126.xxx Tarih : 28.02.2006 12:00:17
Bende tutuklanan kadınların ömür boyu yatmalarını istiyorum, bunu basın önünde söyleyince bi şeyin mi değişecek sanıyorlar?