8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Üç araç uçuruma yuvarlandı!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 3 aracın art arda uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Silvan-Batman Karayolu 8’nci kilometresinde, art arda seyir halindeki 01 SS 501, 44 NP 039 ve 72 AN 4163 plakalı özel araçlar, sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu saat 16.45 sıralarında birbiri ardına yaklaşık 100 metrelik yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Araçlarda bulunan kişilerden Turgut Aslan olay yerinde, Muharrem Köse ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Üç araç içerisinde bulunan, Şemsettin Aslan, İbrahim Gülfirat, Adil Önal, Yücel Oktay ve Yaşar Bostancı ise yaralandı.

Silvan Devlet Hastanesi’nde ilk tedavileri yapılan ve sağlık durumu ağır olan 4 yaralı, daha sonra Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Belediye Başkanı Fadıl Erdede ve Emniyet Müdürü Adil Yıldız, olay yerine giderek yetkililerden kaza ile ilgili bilgi aldı. Yolda gerekli işaretlemelerin yetersiz olmasından yakınan ve karayolunu kısa süreli trafiğe kapatmak isteyen vatandaşları Kaymakam Yunus Sezer sakinleştirdi. Kaymakam Sezer, sorumlular hakkında yasal işlemin başlatılacağı sözünü verdikten sonra karayolu trafiğe açıldı. Yetkililer kazanın, duble yol çalışması nedeniyle yol kenarına dökülen ve ana yola savrulan mucur nedeniyle sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybedince, uçuruma yuvarlanmış olabileceğini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2011 Perşembe 10:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?