7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ülke gündemi ekonomiye dönmeli

DTB BAŞKANI AKYIL'DAN REFERANDUM YORUMU

Diyarbakır'da sandıktan 'evet' çıkmasının ardından Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, "Bundan sonra ülkenin gündeminin ekonomiye dönmesi adına ciddi adımlar atılması gerekmektedir" dedi.

Askeri darbenin 30. yıldönümüne denk gelen gün Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısını yeniden düzenleyen, 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını engelleyen geçici 15. maddenin kaldırılmasını içeren "Anayasa Değişikliği Paketi" oylamasında seçmenin yüzde 58 çoğunlukla yenilikleri kabul etmesi iş camiası tarafından olumlu karşılandı. Boykot'un ağırlıkta olduğu iller arasında olan Diyarbakır'da yüzde 35.23 katılım ile oyların yüzde 94.1'nin evet çıkmasının ardından DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, "İş camiası olarak bu değişikliği Türkiye için önemli sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

İleriye doğru atılacak adımları desteklemek için halk oylamasında "Evet" diyeceklerini açıklayan STK'lar arasında olan DTB Başkanı Akyıl, "Değişiklik teklifindeki maddelerin içeriği, mevcut Anayasadaki maddelere nazaran daha demokratik bir öze sahiptir" diye konuştu. Akyıl referandum sonuçlarının 'evet' olacağına inandıklarını belirterek, "Halkın oyuna sunulan maddelerin hiçbirinde bireylerin hak ve özgürlüklerini, halihazırdaki maddelere oranla geriye götüren, eksilten veya kısıtlayan bir ibare yoktur.

Aksine maddelerin tümü, kişisel özgürlüklerin tahkim edilmesi, demokrasinin genişlemesi ve yüksek yargıya demokratik bir meşrutiyet kazandırılması açısından sınırlı ama önemli değişiklikleri ihtiva etmektedir. Demokratik mücadele imkanlarını genişleten bu değişiklikleri önemsiyoruz. Bundan sonra ülkenin gündeminin ekonomiye dönmesi adına ciddi adımlar atılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 14:14:02
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 19:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?