7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Uluslararası Ortadoğu Otomotiv Fuarı

Diyarbakır'da 20-24 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası Ortadoğu 2006 Fuarı ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Otomotiv Fuarı, düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. 

20-24 Eylül 2006 tarihleri arasında 5.'si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ortadoğu 2006 ve GAP Otomotiv Fuarı için düğmeye basıldı. Fuarın tanıtımı için Diyarbakır Valiliği'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Diken, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu'nun yanı sıra az sayıda işadamı katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Ala, ilde düzenlenecek olan Ortadoğu 2006 Fuarı ve GAP Otomotiv Fuarı'nın bir vitrin olduğunu kaydederek, "Bu vitrinde ilin çok zor şartlar altında ciddi işler başaran ve başarmaya çalışan girişimcileri ürünlerini sergilemeyi arzu ediyor. Diyarbakır'ın tanıtımına olumlu katkıda bulunmayı hep birlikte bir görev sayıyoruz. Bunun için şuandan itibaren fuarın kente yapabileceği en iyi katkıyı yapabilmesi için biz elimizden geleni ortaya koyacağız. Bu arada fuara vatandaşların ilgisinin yanı sıra basınımızın da duyarlı olmasını temenni ediyoruz" dedi. 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu'da, fuar organizasyonunu 1997 yılından bu yana Botan Fuarcılık'ın üstlendiğini aktararak, "Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak aslında bölgenin en önemli kenti Diyarbakır olarak çok şanslıyız. Çünkü Türkiye'de hiçbir ticaret odasının sahip olmadığı bir fuar alanına sahibiz. Fuarımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından tescillidir. Bu fuarda ayrıca katılımcılara KOSGEB'de yüzde 70 destek vermektedir. Bu organizasyonun diğerleri gibi başarılı olması için Diyarbakır'da sivil ve resmi kuruluşların el birliğiyle çaba göstermesi gerekmektedir. Bu yıl fuar organizasyonunda kapalı alanın yüzde 95'i doludur. Fuarın esas cazip noktası Ortadoğu ülkelerinden gelen katılımcılardır. Her yıl olduğu gibi bu yılda Irak'tan ciddi bir katılım bekliyoruz. Güney ve Kuzey Irak'tan fuarımıza, belediye başkanları, valiler ve işadamları davet edildi. Bu fuar Irak'ın yeniden yapılandırılması sürecinde çok önemlidir. Şuanda fuarda yer almak isteyen 105 firma bize başvurdu ancak bu sayı artmaktadır. Bizim fuarda asıl amacımız katılımcıdan ziyade gelen ziyaretçilerdir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 17:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?