7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ÜNİP Dicle Üniversitesi'nde başladı

Üniversiteler Arası İşbirliği Programı'nın (ÜNİP) 11. toplantısı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde başladı.

Bölge üniversitelerinden Ağrı, Atatürk, Batman, Bingöl, Bozok, Cumhuriyet, Dicle, Erciyes, Erzincan, Erzurum, Fırat, Gaziosmanpaşa, Giresun, İnönü, Kafkas, Karadeniz Teknik, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Ordu, Rize, Yüzüncü Yıl Üniversiteleri arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla kurulan ve 10.'su Rize'de gerçekleştirilen toplantının 11.'si Dicle Üniversitesi'nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Dicle Üniversitesi'nin tanıtımı ile giriş yapıldı. Ardından açış
konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu onur ve mutluluğu dile getirerek söze başladı. 6 Anadolu üniversitesinin, özellikle lisansüstü eğitim-öğretimde ortaya çıkan sıkıntılara çözüm bulmak, araştırma ve incelemeye yönelik kaynaklarını daha verimli kullanmak, ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri ile ülke kalkınmasına katkıda bulunmak için 2005 yılında Cumhuriyet Üniversitesi'nin öncülüğünde
Üniversiteler Arası İşbirliği Program'ının (ÜNİP) kurulduğunu belirten Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 4 yıl içerisinde ÜNİP'e katılan üniversitelerin sayısının yeni kurulan üniversitelerle birlikte 30'u aştığını kaydetti. ÜNİP'in temel ilkesinin özellikle lisansüstü alanlarda yeterli programı olmayan üniversitelerin, yardımlaşmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Saraç, ÜNİP'in ana amacının, kaynakların verimli kullanılması ve üniversitelerarası işbirliğinin artırılması olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Saraç'ın başkanlığında oluşturulan Divan Kurulu'nda tanıtım ve bilgilendirme konuşması yapan ÜNİP Genel Sekreteri ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, ÜNİP'in bugüne kadar geçirdiği evreler ve önceki toplantılarda alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Ardından gündemin 1. maddesi olan "ÜNİP Hangi Formatta Devam Etmeli" konusu görüşülmeye başlandı.
Dicle Üniversitesinde 11.'si düzenlenen toplantının rektörler düzeyinde katılımın en yoğun olduğu toplantı olduğu bildirildi. Yılda iki kez yapılan ÜNİP toplantılarının, 23-25 Nisan 2009 tarihleri arasında sürecek olan Dicle Üniversitesi'ndeki programında, 16 Rektör, 8 Rektör yardımcısı düzeyinde olmak üzere toplam 24 üniversite yer alıyor.

Toplantıya misafir üniversitelerin yanı sıra Dicle Üniversitesi'nden de çok sayıda dekan ve enstitü müdürü katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?