7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Üniversite hastanesine 3 yeni ünite

DİCLE ÜİNVERSİTESİ'NE YENİ ÜNİTELER KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Mevcut üniteler revize edilirken yeni ünitelerin açılması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, 40 yıllık bir hastane olduklarına dikkat çekerek, hastanede revizyon çalışmalarına başladıklarını, aksayan tüm yerleri elden geçireceklerini söyledi. Tıbbi cihazlardan jeneratöre, asansörden yangın söndürme cihazlarına kadar tüm malzemeleri elden geçireceklerini ifade eden Alan, ''Birçoğunu yeniledik. Birçoğuna da işlerlik kazandırdık. Hastalarımızın yattığı bölümler olan kliniklerin kırık, dökülmeye yüz tutmuş kapı, pencere ve klinik girişlerini değiştirdik. Yenileme çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, inşa çalışması devam eden yoğun bakım ünitelerinde incelemelerde bulundu. Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Aldemir, Doç. Dr. Süleyman Gören ve Hastane Müdürü Serfiraz Atabey ile inşaat alanına gelen Alan, Teknik Bakım Şefi A. Latif Gün'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnşaatın bir an önce bitmesini isteyen Alan, ''Genel Dahili Yoğun Bakım, Renimasyon 2, Yoğun Bakım ve Onkoloji Yoğun Bakım olmak üzere toplam 3 yeni yoğun bakım ünitesini yapıyoruz. Mevcut yoğun bakım ünitelerini revize ediyoruz. Yakın bir zamanda hastalarımızın hizmetine açacağız" şeklinde konuştu.

DİCLE ÜİNVERSİTESİ'NE YENİ ÜNİTELER KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:36:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 19:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?