8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Üniversitede 4 dilde konser

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 'ISO 9001' belgesi verilmesi nedeniyle düzenlenen törende, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Ermenice şarkılar seslendirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, "2006 yılında buraya ilk geldiğimde böyle bir programa katılmış olsaydım ve burada böyle bir parça söylenmiş olsaydı bu töreni terk eder, bu parçayı söyleyen herkesi gözaltına aldırır, tutuklatırdım" dedi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 'ISO 9001' belgesi verilmesi nedeniyle Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda bir tören düzenlendi. Vali Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ile öğretim üyelerinin katıldığı törende konservatuvar sanatçıları, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Ermenice şarkılar seslendirdi. Şarkılara davetliler de zaman zaman eşlik etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yaptığı konuşmada, 5 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığını ve kendisinin de zaman zaman Kürtçe şarkılar dinlediğini söyledi. 1995-1997 yılları arasında Mardin'in Mazıdağ ilçesinde görev yaparken eşini bir rahatsızlığı nedeniyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdiğini ve röntgen için kendilerine 2 ay sonrasına gün verildiğini anlatan Kavak, o dönem torpil yaparak röntgen çektirdiklerini söyledi. Şimdi ise röntgenin saniyeler içinde çekildiğini anlatan Kavak, bunun bir değişim olduğunu ve Diyarbakır'da da değişimler olduğunu söyledi. Konservatuvar sanatçılarının kendilerine farklı dillerde şarkılar söylediğini belirten Kavak, şöyle konuştu:

"2006 yılında buraya ilk geldiğimde böyle bir programa katılmış olsaydım ve burada böyle bir parça söylenmiş olsaydı, bu töreni terk eder, bu parçayı söyleyen herkesi gözaltına aldırır, tutuklatırdım. Diyorlar ya, değişmeyen tek şey değişimdir. Aklı başında olan herkes de değişimin önünde durmaz. Değişimin önünü açar. Sizlere bu değişimin önünü açtığınız için teşekkür ediyorum. Üniversite camiasını bütünüyle bir kez daha alkışlıyorum. Yaptığı ameliyatlarla literatüre giren tüm hocalarımızı tebrik ediyorum."

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 DİLDE KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 16:47:05
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?